Jabra Elite 65t Review: Μια άριστη εναλλακτική των AirPods

0
2549

Τα AirPods της Apple αδιαμφισβήτητα αποτελούν ίσως από τα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια με την δημοφιλία τους μάλιστα να είναι τεράστια το ίδιο και η ζήτηση τους στην αγορά.

Πολλοί κατασκευαστές πλέον παρουσιάζουν εναλλακτικές λύσεις αυτών αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να συναγωνιστούν την χωρίς καλώδια λύση της Apple. Η Jabra που εδώ και χρόνια έχει μια τεράστια ειδίκευση στα αξεσουάρ ήχου και ακουστικών είναι μια από αυτές τις εξαιρέσεις.

Αν λοιπόν θέλετε ένα ζευγάρι ποιοτικών ασύρματων ακουστικών που δεν είναι τα AirPods τότε τα Jabra Elite 65t θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας.

Έχοντας περάσει μαζί τους πάνω από έναν μήνα και αφήνοντας στην άκρη για αυτό το διάστημα τα AirPods της Apple δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από το συνολικό πακέτο που προσφέρει η Jabra. Τα Jabra Elite 65t προσφέρουν μια ώριμη λύση, με απίστευτη ακουστική, πάρα πολύ καλή αυτονομία και πάνω από όλα αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση με το τελευταίο να είναι η αχίλλειος πτέρνα πολλών εναλλακτικών λύσεων των AirPods.

H τιμή τους στα 169,99 € σίγουρα τα κάνει μια ακριβή λύση αλλά όπως θα διαβάσετε και δείτε παρακάτω αξίζει αυτή η επένδυση το κάθε ευρώ που θα δώσετε.

Σημεία αναφοράς

  • Τεχνολογία 4 μικροφώνων – Οι συζητήσεις γίνονται απίστευτα καθαρές συζητήσεις με μοναδικές αποδόσεις. Η τεχνολογία των 4 μικροφώνων απομονώνει τους θορύβους αλλά ακόμη και τον άνεμο με μοναδικό τρόπο.
  • 5 ώρες αυτονομίας με μια φόρτιση και μέχρι 15 ώρες συνολικά με την θήκη φόρτισης
  • Υποστήριξη Bluetooth 5.0 και πλήρη συμβατότητα με το iOS
  • Παραμετροποίηση στην μουσική που ακούτε και χαρακτηριστικών όπως του μπάσου μέσω της Jabra Sound+ εφαρμογής.
  • Πιστοποίηση IP55 με 2 χρόνια εγγύηση για βλάβη από νερό ή σκόνη
  • Πλήρη συμβατότητα με τις ψηφιακές βοηθούς Αlexa***, Siri® και Google Assistant™

Δείτε το Unboxing και hands on βίντεο μας παρακάτω:

Σχεδιασμός

Τα Jabra Elite 65t έχουν έναν ιδιαίτερο και ώριμο σχεδιασμό. Τόσο τα earbuds όσο και η θήκη φόρτισης τους είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, όπως και όλα τα άλλα ακουστικά αυτής της κατηγορίας, αλλά καταφέρνουν να δώσουν μια αίσθηση ενός premium προϊόντος.

Το γεγονός βέβαια πως έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό σημαίνει αυτόματα πως έχουν ελάχιστο βάρος και συνάμα θα σας δώσουν μια μεγάλη άνεση όταν τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η προσαρμογή τους στο αυτί σας πραγματικά είναι εντυπωσιακή. Τα tips από σιλικόνη των ακουστικών αυτών, και όταν επιλέξετε πραγματικά το μέγεθος που σας ταιριάζει κάνουν τα earbuds να εφαρμόζουν απίστευτα καλά στο αυτί σας ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να σας πέσουν ότι και να κάνετε και όσο και έντονα αν αθλείστε φορώντας τα.

Κάθε earbud τώρα έχει ένα διαφορετικό σετ λειτουργιών. Το αριστερό σας δίνει την δυνατότητα να αυξομειώνετε την ένταση, ενώ ένα παρατεταμένο πάτημα σας επιτρέπει να πάτε στο επόμενο τραγούδι αν ακούτε μουσική. Το αριστερό earbud έχει ένα μοναδικό κουμπί που αναλαμβάνει του ρόλο του play/pause για την μουσική, την απάντηση μιας κλήσης, ή της ενεργοποίησης της ψηφιακής βοηθού της συσκευής σας με ένα παρατεταμένο πάτημα.

Για την φόρτιση τους το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τοποθετήσετε στην θήκη φόρτισης τους. Η θήκη αυτή έχει μια πολύ καλή εργονομική υπογραφή και είναι στο ίδιο μέγεθος με την αντίστοιχη των AirPods της Apple. Η φόρτιση της θήκης γίνεται μέσω microUSB καλωδίου κάτι που είναι η αλήθεια θα προτιμούσαμε διαφορετικά και μέσω ενός USB-C καλωδίου.

Το μειονέκτημα που βρήκαμε στα Jabra Elite 65t έχει να κάνει πως η θήκη αυτή και το καπάκι της δεν είναι μαγνητική. Έτσι η άνεση στο άνοιγμα της δεν θα σας δώσει την καλύτερη αίσθηση. Επίσης τα earbuds δεν εφάπτονται ούτε αυτά μαγνητικά όταν τα τοποθετείτε μέσα στην θήκη κάτι το οποίο σημαίνει πως θα σας πάρει λίγο καιρό μέχρι να τα βγάζετε και να τα βάζετε στην θήκη τους με αυτό που θα αποκαλούσαμε με “κλειστά τα μάτια”

Εν κατακλείδι λοιπόν και για αυτή την ενότητα εμφανισιακά τα θεωρούμε πιο όμορφα από τα AirPods της Apple και είναι σίγουρα πιο διακριτικά όταν τα φοράτε έξω. Προσφέρουν μια μοναδική εφαρμογή στο αυτί σας, η καλύτερη που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα κάτι το οποίο σημαίνει πως προσφέρουν και άμεσα παθητικό αποκλεισμό εξωτερικών θορύβων. Με τα AirPods για παράδειγμα όσο καλά και αν τα τοποθετήσετε στο αυτί σας ακόμη και όταν ακούτε μουσική οι ήχοι από τον περιβάλλοντα χώρο περνάνε στην ακουστική σας. Με τα Jabra Elite 65t αυτό δεν ισχύει και άμεσα έχετε την αίσθηση της απομόνωσης.

Κάτι που πολλοί ίσως δεν το θεωρήσετε σημαντικό αλλά εμείς το θεωρούμε άξιο αναφοράς είναι πως χάρη του σχεδιασμού τους δεν μας κούρασαν καθόλου όταν τα φορούσαμε στο κρεβάτι μας. Όσοι έχετε ξαπλώσει με τα AirPods και σας έχει πάρει ο ύπνος με αυτά σίγουρα θα έχετε αισθανθεί μια ενόχληση – πόνο στα αυτιά σας όταν τα αφαιρέσετε στην συνέχεια. Με τα Jabra Elite 65t δεν είχαμε ούτε μια φορά ένα τέτοιο φαινόμενο.

Αποδόσεις

Βάζοντας τα Jabra Elite 65t στην καθημερινότητα μας ήταν κάτι το πολύ ευχάριστο. Τα earbuds αυτόματα ανοίγουν όταν αφαιρούνται από την θήκη φόρτισης και αυτόματα απενεργοποιούνται όταν τοποθετούνται σε αυτή.

Οι ασύρματες επιδόσεις τους ήταν άριστες. Τα earbuds συνδέθηκαν άμεσα με το iPhone Xs Max και δεν είχαμε μέχρι σήμερα ούτε μια φορά χάσιμο της σύνδεσης τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε ένα earbud της φορά αρκεί να θυμάστε πως το αριστερό έχει το ρόλο του master και είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να λαμβάνετε κλήσεις με ένα μόνο earbud. Σε αυτό το σενάριο και όταν είστε έτοιμοι αν βγάλετε από την θήκη το δεξί earbud αυτό αυτόματα θα συνδεθεί και θα είστε έτοιμοι για μια στέρεο εμπειρία.

Η ποιότητα του ήχου που προσφέρουν είναι απλά άριστη. Το μπάσο έχει μια πολύ καλή απόδοση και διάρκεια. Υπάρχει μια άριστη λεπτομέρεια επίσης στις ψηλές νότες και γενικότερα χωρίς υπερβολές ξεπερνούν με άνεση τα AirPods.

Επίσης όπως αναφέραμε και προηγουμένως και χάρη στην άριστη εφαρμογή που έχουν στα αυτιά σας μπλοκάρουν πρακτικά τους περισσότερους εξωτερικούς θορύβους. Αν όμως θελήσετε και μέσω της εφαρμογής μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα εξωτερικά μικρόφωνα να λαμβάνουν κάποιους ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον ώστε να έχετε την αίσθηση του τι γίνεται γύρω σας όταν τα χρησιμοποιείτε εκτός σπιτιού.

Η αυτονομία τους σύμφωνα με την Jabra είναι 5 ώρες με μια μόνο φόρτιση αλλά εμείς καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις 5 ώρες κάποιες φορές κατά την ακρόαση μουσικής. Η θήκη φόρτισης τους δίνει τον αέρα των 15 ωρών αυτονομίας κάτι το οποίο σημαίνει πως άνετα θα τα χρησιμοποιείτε για πάνω από 3 μέρες χωρίς να χρειαστεί να φορτίσετε την θήκη ανάλογα βέβαια και της χρήσης που τους κάνετε. Να τονίσουμε επίσης πως αν και έχουμε μια microUSB συνδεσμολογία πάρα αυτά η θήκη φορτίζει πολύ γρήγορα.

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός πως έρχονται με μια πιστοποίηση IP55 κάτι το οποίο σημαίνει πως έχουν σημαντικές αντοχές απέναντι στο υγρό στοιχείο και στην σκόνη. Σίγουρα δεν θα πάτε για κολύμπι μαζί τους αλλά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα αν το φοράτε στο γυμναστήριο με τις σταγόνες του ιδρώτα ή ακόμη και αν βρεθείτε να τα φοράτε εν μέσω μιας καταιγίδας.

Συμπέρασμα

Τα Jabra Elite 65t πραγματικά μας εντυπωσιάσαν και μας έπιασαν εξαπίνης μιας και δεν περιμέναμε αυτό το μήνα συνεχής χρήσης τους να μην σκεφτούμε τα AirPods. Μπορεί να μην έχουν την “μαγεία” των AirPods αλλά αυτό που έχουν είναι έναν πιο φιλικό και ομορφότερο σχεδιασμό, μια άριστη σύνδεση, μια πολύ καλή εργονομία και έναν πραγματικά εντυπωσιακό ήχο. Αν λοιπόν θέλετε μια εναλλακτική της λύσης της Apple ή αν τα AirPods τελικά δεν σας βόλεψαν τότε τα Jabra Elite 65t είναι η απάντηση σας χωρίς υπερβολές.

REVIEW OVERVIEW
Σχεδιασμός
Εργονομία
Ποιότητα Ήχου
Λειτουργίες
Ανθεκτικότητα
Εφαρμογή
Previous articleΤα smartphones επτά φορές πιο βρώμικα από τη λεκάνη της τουαλέτας
Next articleΤο Facebook Messenger αναβαθμίζεται με AR stickers, selfie portrait mode και υποστήριξη του Boomberang
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.