Ο Tim Cook αναφέρθηκε στην επιτυχία του iPhone X κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple δίνοντας μάλιστα και μερικά στοιχεία.

Έτσι λοιπόν τόνισε πως το iPhone X ήταν το iPhone με τις περισσότερες πωλήσεις για όλες τις εβδομάδες μέχρι και τον Μάρτιο. Επίσης ανέφερε πως ήταν και smartphone εκείνο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα για το ίδιο διάστημα.

Σήμερα το iPhone X λαμβάνει ακόμη μια διάκριση μιας και δεν ήταν πρώτο σε πωλήσεις μόνο στην Κίνα αλλά και παγκοσμίως.

Η Strategy Analytics ανέφερε ότι το iPhone επανέλαβε αυτό το οικονομικό τρίμηνο την επιτυχία που είχε κατά το τρίμηνο του λανσαρίσματος του.

“Παρά τους φόβους για την ακριβή τιμολόγηση το iPhone X της Apple ήταν εκείνο το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως φτάνοντας τις 16 εκατομμύρια συσκευές για το οικονομικό τρίμηνο του Μαρτίου. Το Xiaomi Redmi 5A και το Samsung Galaxy S9 Plus ήταν τα πρώτα σε πωλήσεις στην κατηγορία του Android αλλά κανένα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το iPhone X.

Υπολογίζουμε πως η Apple πούλησε σε αυτό το τρίμηνο 16 εκατομμύρια iPhone X συσκευές και κατέλαβε το 5% της παγκόσμιας αγοράς. Το iPhone X μάλιστα παραμένει πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως για δύο συνεχόμενα οικονομικά τρίμηνα.”

Η εταιρεία επίσης υπολογίζει πως η Apple από την στιγμή του λανσαρίσματος του iPhone X και μέχρι και τώρα πως έχει πουλήσει περί τις 50 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Εντυπωσιακά και τα νούμερα για τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus επίσης που πούλησαν 12.5 και 8.3 εκατομμύρια συσκευές και βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση. Την ίδια στιγμή το iPhone 7 βρίσκεται στην τέταρτη θέση με το καθόλου άσχημο αριθμό των 5.6 εκατομμυρίων συσκευών.