Η Apple ξεκίνησε να προσφέρει αδιαβροχοποίηση στα smartphones της με την έλευση των iPhone 7 / iPhone 7 Plus και το iPhone X συνεχίζει αυτό το χαρακτηριστικό μιας και έρχεται με μια πιστοποίηση IP67.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ένας δύτης ανακάλυψε τις ακραίες συνθήκες στις οποίες ένα iPhone X μπορεί και να αντέξει.

Ο YouTuber Dallas με το κανάλι του Man + River κάνει καταδύσεις για αναζητήσεις “θησαυρών” ενώ όταν ανακαλύψει κάτι επιστρέψει εφόσον είναι αυτό δυνατό το αντικείμενο αυτό πίσω στον κάτοχο του.

Στο βίντεο που κοινοποίησε αυτή την εβδομάδα είχε τον σχολιασμό μιας από τις πιο αγαπημένες μου καταδύσεις μέχρι σήμερα.

Στην κατάδυση του λοιπόν μετά την εύρεση κάποιον αντικειμένων όπως ένα ζευγάρι γυαλιά , ένα δαχτυλίδι κλπ βρήκε και ένα ασημί Silver X. Μάλιστα όταν το ανέσυρε κατάφερε να του δώσει ζωή να το κάνει να λειτουργήσει και έτσι να το επιστρέψει στην ιδιοκτήτρια του Alyssa.

Η εν λόγω συσκευή βρισκόταν στον πάτο του ποταμιού για 2 ολόκληρες εβδομάδες και δεν είχε καμία αδιάβροχη θήκη ή κάποιο άλλο προστατευτικό.

Στο τεχνικό κομμάτι και θεωρητικά η πιστοποίηση IP67 που έχει το iPhone Χ του δίνει μια αντοχή στο υγρό στοιχείο για 30 λεπτά και σε βάθος 1 μέτρου.