31.7 C
Athens
Friday, August 19, 2022

iPhone 11 Pro Max Review | Το πρώτο iPhone που η Apple ονόμασε Pro

Για πολλά χρόνια το iPhone αποτέλεσε την καλύτερη κάμερα που μπορεί να είχε κάποιος μαζί του. Πλέον η Apple θέλει ευθέως να αναδείξει αυτό το χαρακτηριστικό μην διστάζοντας μάλιστα να χρησιμοποιήσει και τον όρο Pro στην νέα της ναυαρχίδα. Αυτό που η εταιρεία δεν μπορεί να επιτύχει φυσικά με μεγάλους φακούς και αισθητήρες το κάνει με μοναδικές παραμετροποιήσεις στο hardware αλλά και μέσω μηχανικής μάθησης.

Ότι υπάρχει στο 6.1 ιντσών iPhone 11 είναι και εδώ αλλά με μια κλίμακα πιο πάνω: 6.5 ιντσών οθόνη μεγαλύτερης πυκνότητας, μεγαλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη φωτεινότητα και μια OLED οθόνη με τεράστιο δυναμικό εύρος. Επιπλέον έχουμε ένα νέο τριπλό σύστημα φακών με έναν ultra wide angle φακό, έναν wide angle φακό και έναν telephoto φακό, 4X4 MIMO LTE, 4 μέτρα αντίστασης στο υγρό στοιχείο, μέχρι 512 GB αποθηκευτικού χώρου, μια μεγαλύτερη αυτονομία στην μπαταρία που εντυπωσιάζει και τέλος ένα φινίρισμα στο πίσω μέρος που μοιάζει περισσότερο με μέταλλο παρά με γυαλί.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην αγγίξουν τους περισσότερους καταναλωτές και είναι λογικό ειδικά όταν υπάρχει και το πιο προσιτό οικονομικά iPhone 11 που έρχεται και αυτό με πανέμορφους χρωματικούς συνδυασμούς.

Αν είστε όμως ο χρήστης που θέλει το καλύτερο, την καλύτερη έκφραση της iPhone τεχνολογίας σήμερα τότε η σειρά Pro της Apple είναι για εσάς.

Στην κατοχή μας είχαμε μέχρι στιγμής ένα iPhone 11 Pro Max χρώματος Gold (ευχαριστούμε τον Σπύρο για την παραχώρηση της συσκευής για αυτό το review καθώς και τον δικό μας Κωσταντίνο) και αυτή είναι η κριτική μας.

Αρχικά να τονίσουμε πως τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό με τα περσινά iPhone XS και iPhone XS Max. Ίδιες διαστάσεις, ίδιο σχήμα. Η διαφορά είναι οι 3 κάμερες στην πλάτη της συσκευής σε σύγκριση με τις δύο των περσινών μοντέλων και φυσικά το μεγάλο τετράγωνο πλαίσιο μέσα στο οποίο βρίσκονται.

Η θύρα παραμένει και φέτος Lightning αλλά για πρώτη φορά είναι USB-C και έχουμε επιτέλους έναν 18 Watt φορτιστή για γρήγορη φόρτιση στην συσκευασία – 50% μέσα σε μισή ώρα.

Η πλάτη έχει πλέον ένα διαφορετικό φινίρισμα και είναι matte που δίνει μια αίσθηση τελείως διαφορετική σχεδόν σαν να είναι από μέταλλο – αλουμίνιο κάτι που δίνει στον Gold χρωματισμό της συσκευής του Review μας μια διαφορετική εμφάνιση από οτιδήποτε με ίδιο χρωματισμό έχει παρουσιάσει η Apple μέχρι σήμερα. Επιπλέον έχουμε τους χρωματισμούς Silver, Space Gray και τον νέο Midnight Green.

Στην προστασία της συσκευής έχουμε το IP68 πρωτόκολλο που δίνει 30 λεπτά κάτω από 4 μέτρα νερό (όχι θαλασσινό).

Η Apple αναφέρει πως οι μπαταρίες στα iPhone 11 Pro και iPHONE 11 Pro Max έχουν μια μοναδική αυτονομία δίνοντας 4 και 5 ώρες περισσότερης χρήσης από τα περσινά iPhone XS και iPhone XS Max αντίστοιχα. Και ω ναι αυτό επαληθεύεται άνετα βάση των δοκιμών μας.

Στον αποθηκευτικό χώρο έχουμε τις επιλογές των 64GB (για αυτούς που το θεωρούν μικρό χώρο κάντε μια συνδρομή στο iCloud και θα είστε κάτι παραπάνω από τέλεια στον τομέα αυτό), 256 GB και 512 GB.

Χρησιμοποιήσαμε το iPhone 11 Pro Max σε Gold χρωματισμό για 6 μέρες τρέχοντας τόσο το iOS 13.0 που μας εκνεύρισε με τα bugs που είχε όσο και το iOS 13.1.1 που επιτέλους ομαλοποίησε την συσκευή σε πάρα πολλά σημεία.

iPhone 11 Pro Max Σχεδιασμός

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max είναι ουσιαστικά η ίδια συνταγή με διαφορετικά υλικά από τα περσινά iPhone XS και iPhone XS Max.

Στην Pro Max έκδοση έχουμε εκ νέου μια 6.5 ιντσών οθόνη ενώ στις διαστάσεις και στο βάρος έχουμε πάρα πολύ μικρές διαφοροποιήσεις. Εδώ να σταθούμε λίγο και να αναφέρουμε πως το iPhone 11 Pro Max σίγουρα στα χέρια κάποιου που είχε το iPhone XS Max θα φανεί ελαφρώς πιο βαρύ ενώ για αυτούς που θα αναβαθμίσουν από παλαιότερα iPhone σίγουρα θα αισθανθούν αυτό το βάρος και την στιβαρότητα της συσκευής. Επιπλέον επειδή σε ύψος είναι κατά 0.02 ίντσες μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του κάποιες εταιρείες προστασίας οθόνης έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά νέες εκδόσεις – τα γνωστά τζαμάκια.

Αρκετοί λοιπόν με βάση το παραπάνω θα παραπονεθούν για την μη δραματική αλλαγή στον σχεδιασμό. Τους αδικούμε; Όχι αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε πως φέτος έχουμε μια iPhone 7 Plus χρονιά.

Αν λοιπόν η Apple θέλει να εστιάσει τον 1ο χρόνο στην εμφάνιση, τον 2ο χρόνο στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και στον 3ο χρόνο σε ότι αφορά την οθόνη και την κάμερα είναι κάτι που ακολουθεί στην ιστορία της και το έχουμε δει με τα iPhone, iPhone 3G, και iPhone 3GS, και εκ νέου με τα iPhone 6, iPhone 6s, και iPhone 7. Δεν υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλο περιθώριο για γκρινιες που αν μη τι άλλο με κάθε νέο μοντέλο της Apple ακούμε.

Από την εποχή του “βαρετού” iPhone 5S που έγινε τεράστια επιτυχία μέχρι του iPhone X με το μεγάλο notch που μετά υιοθετήθηκε από όλους και από εταιρείες που δημόσια πήραν θέση κατά όπως η Samsung.

Προσωπικά δεν είναι το notch που δεν μας αρέσει πλέον σε μια συσκευή ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Είναι εκείνες οι συσκευές που ακόμη διατηρούν μεγάλα πλαίσια στο εμπρός μέρος των συσκευών τους. Τώρα αν το notch θα είναι μικρό ή μεγάλο αν θα έχει σχήμα σταγόνας ή μηχανικά θα ανοίγει η κάμερα στο πάνω μέρος όλα αυτά είναι λύσεις για το ίδιο πρόβλημα της τοποθέτησης των Face ID αισθητήρων.

Γυρνώντας την συσκευή στο πίσω μέρος αν μη τι άλλο μείναμε εντυπωσιασμένοι. Τόσο με το γεγονός πως στην πλάτη της συσκευής έχουμε ένα ενιαίο κομμάτι γυαλί όσο και με το νέο φινίρισμα που στο μάτι δεν μοιάζει με γυαλί αλλά με μέταλλο. Την ίδια αίσθηση θα αφήσει και στο χέρι σας και ναι σε σύγκριση με το περσινό iPhone XS Max έχουμε λιγότερες δαχτυλιές.

Το πλαίσιο τώρα της κάμερας ξεχωρίζει και η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε και εκεί ένα matte φινίρισμα με την Apple όμως να διαφωνεί και του δίνει μια ιδιαίτερη λάμψη.

Η Apple και η Corning έχουν συνεργαστεί ακόμη μια χρονιά για να φέρουν το πιο ανθεκτικό γυαλί σε ένα iPhone και smartphone γενικότερα και φέτος και ευελπιστούμε πως αυτό θα ισχύσει. Βέβαια ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλο μας όλοι μας έχουμε θήκες προστασίας για την αγαπημένη μας iPhone συσκευή.

Στους χρωματισμούς τώρα ξεχωρίζουν σίγουρα ο νέος Gold που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και από κοντά αλλά και ο εντελώς νέος αυτός του Midnight Green. Θα θέλαμε κάτι πιο διαφορετικό φέτος και εδώ; Η απάντηση είναι πως ναι. Σε κάθε περίπτωση συνολικά οι δύο αυτοί χρωματισμοί είναι που ξεχωρίζουν για φέτος και που θα προτείναμε να προτιμήσετε.

Ας μιλήσουμε και για το τετράγωνο πλαίσιο της κάμερας στο πίσω μέρος που τόσα έχουν ακουστεί και αλλά τόσα αστεία έχουν κυκλοφορήσει. Μετά από μερικές ώρες θα τον συνηθίσετε και ναι θα είναι κάτι διαφορετικό πάντα στο πίσω μέρος της συσκευής αλλά στο τέλος θα σας αφήνει μια pro αίσθηση για αυτούς τους φακούς και την εμφάνιση τους.

Η αδιαβροχοποίηση έχει βελτιωθεί στα Pro μοντέλα. Τα XS ήταν και αυτά συμβατά με το IP68 στάνταρ δίνοντας 30 λεπτά αντοχής σε 2 μέτρα βάθος νερού. Τα Pro μοντέλα φέτος δίνουν την ίδια διάρκεια σε 5 μέτρα βάθος. Βέβαια για ακόμη μια φορά δεν είναι για πολύωρες βουτιές και πολλές επαναλήψεις βύθισης και σίγουρα όχι σε θαλασσινό νερό.

iPhone 11 Pro Max Οθόνη

H Apple έφερε μια OLED οθόνη στα iPhone X που την ονόμασε Super Retina και πλέον το iPhone 11 Pro πάει ένα βήμα παραπέρα σε αυτό τον τομέα.

Η ομάδα της Apple έχει κάνει μια φανταστική δουλειά με τις OLED οθόνες. Φέτος η εταιρεία βρήκε τον τρόπο να κάνει το πολύ καλό ακόμη καλύτερο. Έτσι λοιπόν έχουμε την Super Retina XDR οθόνη για την iPhone 11 σειρά.

Για να δικαιολογήσει αυτό το πομπώδες όνομα στην οθόνη η Apple φέτος εστίασε σε μια σειρά από χαρακτηριστικά για αυτή. Πρώτον την αντίθεση που πλέον είναι 2 εκατομμύρια προς 1. Δεύτερον την φωτεινότητα που φέτος φτάνει στα 1200 nits και παραμένει στα 800 nits αλλάζοντας δυναμικά σε εξωτερικές συνθήκες με ήλιο.

Όταν το AppleWorldHellas κάνει unboxing σε Apple Store της Αγγλίας

Ως αποτέλεσμα HDR10 και Dolby Vision HDR ταινίες καθώς και DCI-P3 φωτογραφίες δείχνουν καλύτερες από ποτέ. Τα μαύρα παραμένουν απόλυτα μαύρα ενώ τα χρώματα και τα λευκά είναι πιο φωτεινό από ποτέ.

Όλα τα παραπάνω μάλιστα η Apple τα καταφέρνει με λιγότερη ενέργεια αφού σύμφωνα με την ίδια έχουμε μια πτώση στις ενεργειακές απαιτήσεις της οθόνης κατά 15%.

Αυτό που δεν είδαμε σε αυτή την οθόνη και θα το θέλαμε πραγματικά ειδικά μιας και έχουμε την λέξη Pro είναι η 120Hz ProMotion τεχνολογία της εταιρείας που έχει υιοθετηθεί στα iPad Pro. Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Apple σίγουρα θα κάνει αυτή την προσθήκη του χρόνου.

iPhone 11 Pro Max Haptic Touch

Ίσως ήμασταν από τους λίγους χρήστες που χρησιμοποιούσαμε το 3D Touch. Πλέον όμως ανήκει στο παρελθόν. Η Apple το δημιούργησε και η Apple το σκότωσε….

Πάρα αυτά όμως έχουμε μια παρόμοια τεχνολογία που ακούει στο όνομα Haptic Touch και που έκανε το ντεμπούτο της στα περσινά iPhone XR.

H τεχνολογία αυτή δίνει αντικειμενικά μια καλύτερη εμπειρία στην χρήση. Όσοι χρησιμοποιούσαν το 3D Touch θα θυμούνται πως αρκετές φορές εκνευριζόντουσαν όταν προσπαθούσαν να κάνουν ένα εικονίδιο να τρέμει ειδικά αν αυτό βρισκόταν μέσα σε ένα φάκελο.

Η Apple επίσης δεν καταφέρει να φέρει το 3D Touch στα iPads και έτσι υπήρχε μια διαφορετική εμπειρία χρήσης από τις μικρές προς τις μεγάλες οθόνες.

Με την έλευση του iOS 13 όμως το παρατεταμένο πάτημα νίκησε και πλέον το Haptic Touch λειτουργεί το ίδιο σε όλες τις συσκευές της Apple. Μάλιστα η αίσθηση που αφήνει κατά την ανάδραση στο δάχτυλο του χρήστη είναι αρκετά παρόμοια με αυτή του 3D Touch.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκουμε είναι πως η αίσθηση του παραιτημένου πατήματος που πρέπει να κάνουμε στην οθόνη θέλει λίγο περισσότερο χρόνο με το Haptic Touch κάτι που δίνει την αίσθηση πως είναι ένα κλικ πιο αργό από το 3D Touch.

Στα χαρακτηριστικά τώρα του Haptic Touch δηλώνουμε απίστευτα ικανοποιημένοι μιας και έχουμε τις συντομεύσεις μιας εφαρμογή και τα previews σε εφαρμογές όπως Mail, Safari, Photos και άλλα.

iPhone 11 Pro Max Κάμερα

Οι κάμερες των νέων iPhone 11 Pro είναι με τον ένα ή άλλο τρόπο καινούργιες και τις συναντούμε πρώτη φορά σε ένα iPhone.

Η κεντρική wide angle κάμερα παραμένει στα 26mm, 6-element wide angle f/1.8 αλλά πλέον έχει μια πολύ καλύτερη ευαισθησία στο φως και 100% Focus Pixels. Αυτό σημαίνει πως αντί το ίδιο ποσοστό pixels του αισθητήρα της κάμερας να χρησιμοποιείται για την αναγνώριση της εστίασης, πλέον κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιείται έτσι ώστε να έχουμε 3 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού – για αυτό θα μιλήσουμε και παρακάτω.

Η αναβαθμισμένη telephoto κάμερα είναι 52mm, και 6-element, έχοντας πάει από το περσινό f/2.4 στο μεγαλύτερο f/2.0, επιτρέποντας τον εγκλωβισμό 40% περισσότερο φως.

Η νέα ultra wide angle κάμερα είναι 13mm, 5-element, f/2.4, και 120º οπτικής πεδίου.

Όπως θα περιμένατε και γιατί έχουμε ένα iPhone όλες οι κάμερες λειτουργούν ως ένα ενιαιό και εστιασμένο σύστημα.

Η διεπαφή της κάμερας είναι η ίδια κατά βάση με αυτή του iPhone 11 με μερικέ όμως διαφοροποιήσεις μιας και έχουμε έναν επιπλέον φακό.

Ουσιαστικά έχουμε ένα 4x οπτικό ζουμ στα iPhone 11 Pro μοντέλα και αυτό που μας άρεσε για ακόμη μια χρονιά ότι αυτό που βλέπουμε στο κάδρο της λήψης μας είναι αυτό που θα εμφανιστεί και ως τελικό αποτέλεσμα.

Οι νέοι φακοί στο iPhone 11 Pro μας δίνουν ένα μεγαλύτερο εύρος λήψεων από ένα και μόνο σημείο χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε ζουμ με το δάχτυλο μας από την οθόνη κάτι που σημαίνει λιγότερο χρόνο και λιγότερα θέματα με τις γωνίες λήψεις η συνθήκες φωτισμούς που είχαμε ορίσει αρχικά.

Συνεχίζει να υπάρχει και το 10x ψηφιακό ζουμ το οποίο όμως δίνει αποτελέσματα….. ε καλύτερα να μην τα σχολιάσουμε.

Αυτό που βλέπουμε από την Apple φέτος είναι πως πιέζει σε extreme καταστάσεις τους φακούς και τις δυνατότητες ζουμ αφήνοντας όμως από αυτή την extreme αντιμετώπιση τον telephoto φακό.

Χάρη τώρα στην προσθήκη της τρίτης κάμερας το wide angle portrait mode δεν έχει κανένα περιορισμό. Όπως ο wide angle φακός δίνει πραγματικά δεδομένα βάθους στο telephoto portrait mode έτσι και ο ultra wide angle φακός δίνει πραγματικά δεδομένα βάθους στο wide angle portrait mode.

Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης κάνουν πραγματικά θαύματα για ακόμη μια χρονιά και γενικότερα με τον σωστό φωτισμό μπορείτε να έχετε πραγματικά εντυπωσιακές λήψεις χωρίς υπερβολή.

Χαρακτηριστικά όπως το QuickTake που εναλλάσσει την λήψη φωτογραφίας με βίντεο ή το επερχόμενο Deep Fusion που θα δούμε σε νεότερη έκδοση του λογισμικού για τα iPhone 11 Pro δείχνουν πως η Apple δεν φέρνει μονοδιάστατα χαρακτηριστικά στην κάμερα. Τα πάντα χτίζονται πάνω στα υπόλοιπα σαν μια πλατφόρμα που συνεχώς εμπλουτίζεται και γίνεται καλύτερη.

Επιπλέον έχουμε μια νέα Smart HDR διαδικασία που αναγνωρίζει και διατηρεί καλύτερα τους τόνους τους δέρματος και την επιφάνεια μειώνοντας τον θόρυβο και την υπερτίμηση στην έκθεση των χρωμάτων.

Η εναλλαγή μεταξύ κάμερας στο ίδιο κάδρο θα σας δείξει πως η Apple διατηρεί και στις 3 τον ίδιο τονισμό στα χρώματα και αυτό από μόνο του εντυπωσιάζει και πιστέψτε μας δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα το συναντήσετε σε άλλα smartphones που έχουν τριπλό σύστημα φακών.

Αυτό που κάνει η Apple είναι να ζευγοποιεί και να καλιμπράρει και τις 3 κάμερες στο χρώμα και στην έκθεση την ίδια στιγμή. Έτσι όταν χρησιμοποιεί ο χρήστης τον ένα φακό η Apple στέλνει όλα τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στους άλλους δύο φακούς. Έτσι αν ο χρήστης κάνει εναλλαγή στην κάμερα αυτή είναι έτοιμη σε ότι αφορά την έκθεση την ισορροπία του λευκού κλπ.

Ένα παράπονο ίσως θα ήταν πως θα θέλαμε στην διεπαφή της κάμερας να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο και περισσότερες επιλογές χωρίς να χρειάζεται να ψάξουμε να τις βρούμε αυτές πριν από κάθε λήψη μέσα από τις ρυθμίσεις. Ειδικά μιας και μιλάμε για μια Pro κάμερα.

Πιο αναλυτικά:

 • Triple 12MP Ultra Wide, Wide, and Telephoto cameras
 • Ultra Wide: ƒ/2.4 aperture and 120° field of view
 • Wide: ƒ/1.8 aperture
 • Telephoto: ƒ/2.0 aperture
 • 2x optical zoom in, 2x optical zoom out; digital zoom up to 10x
 • Portrait mode with advanced bokeh and Depth Control
 • Portrait Lighting with six effects (Natural, Studio, Contour, Stage, Stage Mono, High-Key Mono)
 • Dual optical image stabilization (Wide and Telephoto)
 • Five‑element lens (Ultra Wide); six-element lens (Wide and Telephoto)
 • Brighter True Tone flash with Slow Sync
 • Panorama (up to 63MP)
 • 100% Focus Pixels (Wide)
 • Night mode
 • Auto Adjustments
 • Next‑generation Smart HDR for photos
 • Wide color capture for photos and Live Photos
 • Advanced red‑eye correction
 • Photo geotagging
 • Auto image stabilization
 • Burst mode
 • Image formats captured: HEIF and JPEG

iPhone 11 Pro Max Night Mode

H τεχνολογία εδώ της Apple είναι εντυπωσιακή για ακόμη μια φορά. To Night Mode ενεργοποιείται αυτόματα και χρησιμοποιεί καλύτερα τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και το 100% Focus Pixels ουσιαστικά δίνοντας την δυνατότητα στην 26mm, f/18 wide angle κάμερα να κάνει μια λήψη που είναι σημαντικά πιο φωτεινή και επίσης έχει πολύ λιγότερο θόρυβο.

Για επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα έχουμε την επεξεργασία στο παρασκήνιο πολλαπλών εικόνων με μεταβαλλόμενα πλαίσια – adaptive bracketing – που καθορίζουν αν υπάρχει περισσότερη κίνηση στο κάδρο της λήψης ή περισσότερες σκιές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λήψη που μειώνει την θολούρα και ενισχύει τις λεπτομέρειες του κάδρου της λήψης.

Επίσης χάρη στην επεξεργαστική τεχνική της Apple μπορεί να αναγνωρίσει αν πρόκειται για μια σκηνή, ανθρώπους, πρόσωπα ή μέρη προσώπων και αντίστοιχα να γίνουν οι ανάλογες παραμετροποιήσεις.

Το Night Mode της Apple δεν δίνει λήψεις που κάνουν την νύχτα να φαίνεται μέρα αλλά επιτρέπουν λήψεις σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει και συνάμα εντυπωσιάζει.

iPhone 11 Pro Max Βίντεο

Με το iPhone 11 Pro Max έχουμε τις ίδιες δυνατότητες βίντεο που έχουμε με το iPhone 11 έχοντας βέβαια επιπλέον την προσθήκη του telephoto φακού.

Και οι 3 κάμερες μπορούν να κάνουν λήψεις 4K στα 60fps με διευρύμενο δυναμικό εύρος. Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα έχουμε λήψεις 120fps οι οποίες όμως για να δώσουν το δυναμικό αυτό εύρος κάποια frames μειώνονται στην μέση.

Και εδώ και οι 3 κάμερες στην λήψη βίντεο συνεργάζονται αρμονικά έτσι ώστε από το ίδιο σημείο να έχει ο χρήστης σε όποια κάμερα και αν επιλέξει ή εναλλάξει την ίδια έκθεση και αποτύπωση χρωμάτων.

Ναι υπάρχει και η νέα 4K selfie κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος. Μπορεί να δώσει μεγαλύτερο εύρος από τις 70º to 85º και είναι και αυτή 12MP.

Πιο αναλυτικά:

4K video recording at 24 fps, 30 fps, or 60 fps
1080p HD video recording at 30 fps or 60 fps
720p HD video recording at 30 fps
Extended dynamic range for video up to 60 fps
Optical image stabilization for video (Wide and Telephoto)
2x optical zoom in, 2x optical zoom out; digital zoom up to 6x
Audio zoom
Brighter True Tone flash
QuıckTake video with subject tracking
Slo‑mo video support for 1080p at 120 fps or 240 fps
Time‑lapse video with stabilization
Cinematic video stabilization (4K, 1080p, and 720p)
Continuous autofocus video
Take 8MP still photos while recording 4K video
Playback zoom
Video formats recorded: HEVC and H.264
Stereo recording

iPhone 11 Pro Max Επιδόσεις

Στην καρδιά των iPhone 11 Pro βρίσκεται ο νεότερος επεξεργαστής της Apple, Α13 Bionic, που καταφέρνει να είναι γρηγορότερος αλλά συνάμα και λιγότερο απαιτητικός ενεργειακά. 20% καλύτερες επιδόσεις σε γραφικά, διεργασίες κλπ με 15% λιγότερες απαιτήσεις σε ισχύ.

Η Apple το κατάφερε αυτό φέτος χάρη στην δεύτερης γενιάς 7nm αρχιτεκτονική της TSMC και παράλληλα γιατί σχεδίασε κάθε έναν από τους 8.5 δις εκατομμύρια πυκνωτές του επεξεργαστή να είναι πιο αποδοτικοί από ποτέ.

Επιπλέον έχουμε νέους επιταχυντές στην μηχανική μάθηση με την Apple να αναφέρει πως το chip της αυτό είναι το γρηγορότερο που κατασκευάστηκε ποτέ σε ένα smartphone. Να προσθέσουμε εμείς πως σίγουρα είναι πολύ γρηγορότερο και από πολλούς desktop επεξεργαστές αυτή την στιγμή.

Επίσης έχουμε μια νέα, γρηγορότερη Νευρωνική Μηχανή, η οποία αναλύει και επεξεργάζεται φωτογραφίες και videos σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι επιταχυντές μηχανικής μάθησης (Machine Learning Accelerators) επιτρέπουν στη CPU να εκτελεί 1 τρις πράξεις ανά δευτερόλεπτο.

Ναι σίγουρα τα πρώτα συγκριτικά τεστ με άλλες συσκευές ίσως αδίκησαν τον επεξεργαστή της Apple φέτος και αυτό όχι εξαιτίας του ίδιου του hardware αλλά εξαιτίας του λογισμικού που φέτος ήρθε με διάφορα bugs που επηρέασαν από αποδόσεις μέχρι και την αυτονομία συσκευών και που η Apple έσπευσε να διορθώσει το γρηγορότερο μετά την επίσημη διάθεση στο ευρύ κοινό της iOS 13.

Συμπέρασμα

Σίγουρα μιλάμε για μια συσκευή που έχει τιμή εκκίνησης πάνω από τα 1000 ευρώ και το γεγονός πως ότι ο σχεδιασμός της παραμένει ο ίδιος στο μεγαλύτερο μέρος του με πέρυσι και πως η Apple δεν έφερε χαρακτηριστικά όπως αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση, USB-C συνδεσμολογία και άλλα κάνει πολλούς να απορήσουν γιατί κάποιος να προχωρήσει στην αγορά της.

Το iPhone 11 Pro Max είναι το καλύτερο iPhone που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα η Apple. Ξεχωρίζει για την καταπληκτική αυτονομία του, είναι η πρώτη φορά που γράφουμε κάτι τέτοιο για μια iPhone συσκευή και για τις δυνατότητες της κάμερας που έφερε η Apple. Σε αυτή την μίξη θα βάλουμε και το matte φινίρισμα που πραγματικά λατρέψαμε.

Είναι όμως το iPhone για τον καθένα; Η απάντηση είναι πως όχι. Για αυτό εξάλλου υπάρχει και το πιο οικονομικό iPhone 11. Αξίζει να αναβαθμίσετε από το iPhone XS Max; Θα πρέπει να δικαιολογήστε πολύ καλά αυτή την κίνηση σας και η απάντηση δεν είναι εύκολη ενώ καθορίζεται και από παραμέτρους προσωπικούς για τον καθένα.

Να σταθούμε επίσης ακόμη μια φορά στον Gold χρωματισμό. Όταν ο Σπύρος μας ανέφερε πως διάλεξε φέτος την χρυσή επιλογή για το νέο του iPhone δεν μπορούμε να πούμε πως δεν σκάσαμε ένα χαζό γελάκι. Όταν όμως μας το παραχώρησε για τις ανάγκες του review αυτού τότε αλλάξαμε άμεσα γνώμη. Η χρωματική επιλογή του Gold με το νέο φινίρισμα στο πίσω μέρος κάνει την συσκευή ιδιαίτερη αλλά συνάμα πανέμορφη!!

Για ποιους λοιπόν είναι τα iPhone 11 Pro/Max;

Όταν το AppleWorldHellas κάνει unboxing σε Apple Store της Αγγλίας

To iPhone 11 Pro/Max είναι για εκείνους που θέλουν έναν υπολογιστή και μια κάμερα μαζί. Είναι για αυτούς που αναζητούν πιο επαγγελματικές λήψεις από την smartphone κάμερα τους, για αυτούς που είναι power χρήστες και θέλουν ένα iPhone με την καλύτερη δυνατή αυτονομία και τέλος είναι για αυτούς που θέλουν να έχουν ότι καλύτερο έχει δώσει η Apple στο iPhone στην ιστορία της μέχρι και σήμερα.

Dimitris Georgoulas
Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Related Articles

Stay Connected

19,333FansLike
3,439FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles

iPhone 11 Pro Max Review | Το πρώτο iPhone που η Apple ονόμασε ProTo iPhone 11 Pro/Max είναι για εκείνους που θέλουν έναν υπολογιστή και μια κάμερα μαζί. Είναι για αυτούς που αναζητούν πιο επαγγελματικές λήψεις από την smartphone κάμερα τους, για αυτούς που είναι power χρήστες και θέλουν ένα iPhone με την καλύτερη δυνατή αυτονομία και τέλος είναι για αυτούς που θέλουν να έχουν ότι καλύτερο έχει δώσει η Apple στο iPhone στην ιστορία της μέχρι και σήμερα.