Tuesday, August 11, 2020

iMac που δεν έχει ανακοινωθεί κάνει την εμφάνιση του στο Geekbench με 10-πυρήνων Intel i9 επεξεργαστή και Radeon Pro 5300 GPU

Διάφορες φήμες θέλουν την Apple να φέρνει μια νέα οικογένεια iMac μοντέλων σύντομα. Πριν την έλευση αυτών των μοντέλων νέα benchmarks παρουσιάζουν ένα νέο iMac με έναν Intel Core i9 επεξεργαστή και με μια AMD Radeon Pro 5300 κάρτα γραφικών.

Τα benchamark αυτά κοινοποιήθηκαν πρώτα από το @rogame στοTwitter ενώ εμφανίστηκαν κατόπιν και στο  Tom’s Hardware. Το Tom’s Hardware εξηγεί πως ο 10 πυρήνων Intel Core i9-10910 είναι πολύ πιθανόν να είναι ένα ειδικό chip για την Apple το οποίο θα είναι και αποκλειστικό.

Being a member of the Core i9 family, the CPU comes with the same base specifications as the other variants. In this case, the processor sports 10 CPU cores, 20 threads and 20MB of L3 cache. Ultimately, the listed clock speeds are what differentiates the Core i9-10910 from its siblings.

Τα Geekbench αποτελέσματα δείχνουν πως ο Core i9-10910 επεξεργαστής αυτός είναι συγχρονισμός στα 3.6 GHz και μπορεί να φτάσει τα 4.7. Αυτό δείχνει ουσιαστικά έναν υψηλότερο συγχρονισμό από τον τυπικό Core i9-10900. Το  Tom’s Hardware θεωρεί πως η έκδοση αυτή για την Apple είναι αποκλειστική και στα 95W βάζοντας την ανάμεσα από τις άλλες δύο επιλογές της Intel για αυτής της γενιάς επεξεργαστών που είναι τα 65W και 125W αντίστοιχα.

“Το γιατί η Apple θα έκανε μια τέτοια ειδική παραγγελία στην Intel είναι δύσκολο να πει κάποιος με σιγουριά. Σίγουρα πάντως έχει να κάνει τόσο με θέμα κόστος αλλά ακόμη και της μη δυνατότητας overclocking από τους χρήστες.”

Τα Geekbench τεστ δείχνουν ακόμη πως αυτό το επερχόμενο iMac μοντέλο θα έχει την AMD Radeon Pro 5300 κάρτα γραφικών που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Μπορεί να είναι μια desktop έκδοση της Radeon Pro 5300M που η AMD είχε ανακοινώσει πέρυσι.

Αυτή την στιγμή οι 27 ιντσών iMac έρχονται σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις με 8ης και 9ης γενιάς επεξεργαστές της Intel. O 10ης γενιάς Intel Core i9-10910 που βλέπουμε εδώ μπορεί να γίνει διαθέσιμος για τα πιο ακριβά μοντέλα.

Οι φήμες θέλαν την Apple να παρουσιάζει ένα νέο iMac στο WWDC αλλά αυτό τελικά δεν έγινε. Πάρα αυτά η εταιρεία στο WWDC keynote έκανε tease πως έχει να μας παρουσιάσει νέα Intel Macs στο πολύ άμεσο μέλλον. Είναι πιθανόν λοιπόν η εταιρεία να ανακοινώσει και νέα iMac μοντέλα ακόμη και μέσα σε αυτό το μήνα.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η Caviar ανακοίνωσε το πανάκριβο SpaceX limited edition iPhone 12 | Βίντεο

Η τεχνολογική εταιρεία πολυτελείας Caviar παρουσίασε την νέα σειρά περιορισμένη διαθεσιμότητας που θα δημιουργήσει και αφορά ένα iPhone 12 από τιτάνιο που...

Πώς να εγκαταστήσετε την watchOS 7 public beta

Για πρώτη φορά μια publlic beta έρχεται για το Apple Watch λογισμικό. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τεστ σε όλα τα νέα...

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 σε Apple Watch χρήστες

Η Apple και επίσημα κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 για τους Apple Watch χρήστες. Αν λοιπόν είστε ένας Apple...

Ο Tim Cook μπαίνει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων καθώς η αξία της Apple πλησιάζει...

Ο CEO της Apple Tim Cook και επίσημα έγινε δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με τα...

Δείτε το iPhone 12 Flip concept βίντεο

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός Flip iPhone; Θα επιχειρήσει άραγε η Apple ποτέ ένα τέτοιο βήμα και αν ναι πως...

Kuo: Οι παγκόσμιες πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν πτώση μέχρι και 30% αν...

Αν η Apple αναγκαστεί να αφαιρέσει την Κινεζική εφαρμογή WeChat από το App Store παγκοσμίως, οι πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!