Η IDC αυτή την εβδομάδα δημοσιοποίησε μια νέα αναφορά για την αγορά του έξυπνου σπιτιού το 2018 καθώς και για τις προβλέψεις της για το 2019.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρεία η εν λόγω αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά 26.9% το 2019 με περί τις 832.7 πωλήσεις συσκευών.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες ο έλεγχος σπιτιού και η ασφάλεια αναμένεται να κυριαρχήσουν με 140.3 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2019. Σε ότι αφορά τον έξυπνο φωτισμό και τα έξυπνα ηχεία και εκεί αναμένεται να έχουμε μια σημαντική αύξηση με 56.9 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών.

Η IDC τονίζει πως η Google και η Amazon κατάφεραν να κερδίσουν σημαντική μερίδα καταναλωτών το 2018 αλλά φέτος θα είναι η χρονιά που θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία με διαφορετικές υπηρεσίες για αυτή την κατηγορία.

Με βάση την επιτυχία της Google και της Amazon το 2018 η IDC προβλέπει ότι η Apple θα αποκτήσει και αυτή την δική της ορμή σε αυτή την κατηγορία εξαιτίας και του πολύ καλού οικοσυστήματος που παρέχει στους καταναλωτές της και της HomeKit πλατφόρμας της που θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους κατασκευαστές.