22.9 C
Athens
Monday, October 2, 2023
More

  Η Apple Music υπηρεσία στο iOS 17 παρουσιάζει το Crossfade, τις συλλογικές λίστες αναπαραγωγής και το νέο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής #WWDC23

  Η Apple ανακοίνωσε πολλά νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο iOS 17 κατά τη χθεσινή κεντρική ομιλία του WWDC. Αν και η Apple Music αναφέρθηκε μόνο εν συντομία, σήμερα έχουμε καλύτερη κατανόηση όλων των νέων λειτουργιών που έρχονται στην εφαρμογή Μουσική χάρη στην έκδοση beta προγραμματιστή του iOS 17‌.

  Crossfade

  Η πρώτη σημαντική ενημέρωση είναι η δυνατότητα crossfade μεταξύ τραγουδιών, κάτι που η Apple λέει ότι θα σας επιτρέψει να κάνετε ομαλή μετάβαση μεταξύ των τραγουδιών, ώστε η μουσική σας να μην σταματά ποτέ. Οι χρήστες iOS της Apple Music περίμεναν αυτή τη λειτουργία εδώ και καιρό, καθιστώντας την μια από τις κορυφαίες προσθήκες στην εφαρμογή Μουσική στο iOS 17.

  Οποιοσδήποτε βρίσκεται στην τρέχουσα έκδοση beta για προγραμματιστές θα πρέπει να προειδοποιηθεί ότι η ενεργοποίηση του crossfade στην καρτέλα Μουσική στην εφαρμογή Ρυθμίσεις θα προκαλέσει διακοπή λειτουργίας ολόκληρης της εφαρμογής. Οι χρήστες αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που προσπαθούν να πατήσουν την καρτέλα Μουσική στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  UI Αλλαγές

  Παρόμοια με το iOS 16 πέρυσι, το iOS 17 φέρνει μερικές μικρές τροποποιήσεις στη διεπαφή χρήστη στο Apple Music. Η πιο αξιοσημείωτη ενημέρωση βρίσκεται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, το οποίο διαθέτει πλέον κινούμενα έργα τέχνης πλήρους οθόνης για άλμπουμ που υποστηρίζουν κινούμενα έργα τέχνης.

  Με αυτήν την αλλαγή, αυτά τα άλμπουμ συνδυάζονται άψογα στο κάτω μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής όπου βρίσκονται τα χειριστήρια. Αυτό συγκρίνεται με το τρέχον στυλ iOS 16, όπου το εξώφυλλο του άλμπουμ βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό τετράγωνο πλαίσιο με κλίση που ταιριάζει με τα χρώματα γύρω του.

  Τέλος, η ελαχιστοποιημένη έκδοση του προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής έχει πλέον ένα στυλ που αιωρείται πάνω από τη διεπαφή της Apple Music. Αυτό παρέχει ένα εφέ βάθους στο ελαχιστοποιημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής καθώς περιηγείστε στην εφαρμογή Μουσική και εξακολουθεί να διαθέτει κουμπιά αναπαραγωγής/παύσης και παράβλεψης.

  Collaborative Playlists

  Η Apple ανέφερε εν συντομία στο δελτίο τύπου της ότι η Apple Music φέρνει συλλογικές λίστες αναπαραγωγής στο iOS 17, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τη λειτουργία. Σε ένα στιγμιότυπο οθόνης, μπορούμε να δούμε τέσσερις φίλους να εργάζονται σε μια λίστα αναπαραγωγής “Game Night”, η οποία δείχνει ένα τραγούδι και μια φωτογραφία προφίλ του ατόμου που την πρόσθεσε, παρόμοια με το πώς φαίνεται το τρέχον Friends Mix της Apple Music.

  Υπάρχει επίσης ένα κουμπί στο επάνω μέρος της λίστας αναπαραγωγής που φαίνεται να είναι μια επιλογή για την προσθήκη και την αφαίρεση ατόμων από τη λίστα αναπαραγωγής και το κείμενο της λίστας αναπαραγωγής αναφέρει έναν τρόπο “αντίδρασης” στα αγαπημένα σας τραγούδια. Η Apple είπε ότι οι νέες αυτές λίστες αναπαραγωγής θα είναι διαθέσιμες σε μια ενημέρωση αργότερα φέτος, επομένως αυτή η δυνατότητα πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα με το iOS 17.

  CarPlay Αναβάθμιση

  Υπάρχει μια μικρή ενημέρωση για το Apple Music στο CarPlay με το iOS 17. Η χρήση του SharePlay στο αυτοκίνητο θα επιτρέψει σε όλους τους επιβάτες να συνεισφέρουν σε αυτό που παίζεται αυτήν τη στιγμή, επιτρέποντας σε φίλους και συγγενείς να προσθέσουν μουσική στη συνέχεια ή να παίξουν/παύσουν και να παραλείψουν το τρέχον τραγούδι.

  Άλλες μικρές αλλαγές

  Προηγουμένως στην Apple Music, οι στίχοι που δεν συγχρονίστηκαν είχαν μια πολύ μικρή γραμματοσειρά που ορισμένοι χρήστες δυσκολεύονταν να διαβάσουν, ειδικά σε σύγκριση με τα τραγούδια με στίχους που έπαιζαν μαζί με τη μουσική.

  Στο iOS 17, αυτά τα τραγούδια με στίχους που δεν είναι συγχρονισμένοι έχουν μεγαλύτερη και πιο ευανάγνωστη γραμματοσειρά. Φαίνεται επίσης να υπάρχει ένα νέο κουμπί αστεριού στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σε ορισμένες εικόνες που κοινοποιούνται από την Apple, αν και δεν το έχουμε δει μόνοι μας στην τρέχουσα έκδοση beta του iOS 17. Αυτό το κουμπί μοιάζει με το κουμπί αστεριού που βρίσκεται σε σελίδες καλλιτεχνών στην τρέχουσα επανάληψη της Apple Music‌, το οποίο σας επιτρέπει να “αγαπάτε” έναν καλλιτέχνη για να παραμένετε ενημερωμένοι για τις κυκλοφορίες του.

  Αυτό το νέο κουμπί αστεριού στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής μπορεί απλώς να είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε like με έναν άλλο τρόπο τον καλλιτέχνη που παίζει εκείνη τη στιγμή ή θα μπορούσε να είναι μια εντελώς νέα δυνατότητα.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.