Ο ιδρυτής της Huawei και CEO της Ren Zhengfei δεν έχει διστάσει να εκφράσει κολακευτικά σχόλια για την Apple έχοντας αναφέρει κατά το παρελθόν πως η εταιρεία αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο. Στο ίδιο μήκος κύματος πρόσφατα ανέφερε πως η ασφάλεια δεδομένων των χρηστών της Apple αποτελεί ένα πρότυπο για την δική του εταιρεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ο Zhengfei ανέφερε ότι η Huawei δεν θα έδινε ποτέ δεδομένα χρηστών στην Κινεζική κυβέρνηση.

Ο ίδιος εξήγησε πως η Apple είναι το πρότυπο που έχει σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα των χρηστών καθώς και σε ότι έχει να κάνει με τα δεδομένα τους.

“Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο, δηλαδή να δώσουμε δεδομένα χρηστών στην κυβέρνηση της Κίνας. Αν το είχα κάνει έστω μια φορά τότε η Αμερική θα είχε αποδείξεις και σίγουρα θα τις κοινοποιούσε στον κόσμο. Αυτό θα σήμαινε πως οι 170 χώρες και οι περιοχές τους στις οποίες εξάγουμε τις συσκευές μας θα σταματούσαν να τις αγοράζαν και η εταιρεία μας θα κατέρρεε.”

“Τα δεδομένα είναι ιδιοκτησία των χρηστών όχι δικά μας. Οι πάροχοι έχουν καταγραφή του χρήστη διαφορετικά δεν θα γινόταν καμία κλήση. Είναι χρέος του παρόχου να καταγράφει δεδομένα. Εμείς δεν κάνουμε κάτι τέτοιο και το δηλώνω κατηγορηματικά”