Τα AirPods της Apple οδήγησαν την βιομηχανία των πλήρως ασύρματων ακουστικών και διατήρησε την πρώτη θέση στην αγορά από την στιγμή της κυκλοφορίας του το 2016 μέχει και σήμερα.

Οι αλλαγές που έρχονται με τα AirPods 2 ή AirPods 2ης γενιάς αν προτιμάτε δεν είναι ριζικές αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν τα ακουστικά να συνεχίσουν από την θέση του οδηγού σε αυτή την αγορά.

Αρχικά τα AirPods μοιάζουν ακριβώς εμφανισιακά όπως και αυτά της 1ης γενιάς. Ειλικρινά δίπλα δίπλα δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τα earbuds από της προηγούμενης γενιάς από τα νέα.

Διατηρώντας τον ίδιο ακριβώς συνδυασμό αυτό σημαίνει πως όποιος αγάπησε την 1η γενιά και την αίσθηση που του έδιναν στην εφαρμογή τότε το ίδιο θα ισχύσει και για τα νέα. Στο ίδιο μήκος κύματος βέβαια κάποιοι που δεν είχαν την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των AirPods στα αυτιά τους θα εκνευριστούν γιατί θα έχουν το ίδιο πρόβλημα και εδώ.

AirPods με Ασύρματη θήκη φόρτισης

Προσωπικά δεν είχαμε κάποιο θέμα στην εφαρμογή και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα ούτε στο νέο μοντέλο. Η διαφορά έρχεται στην θήκη ασύρματης φόρτισης. Η ένδειξη LED έχει μεταφερθεί από το εσωτερικό της θήκης στο εμπρόσθιο μέρος εξωτερικά και έτσι μπορεί κάποιος να δει το status της φόρτισης τους όταν τα τοποθετεί σε ένα mat ασύρματης φόρτισης. Η ίδια η θήκη έχει ελαφρώς ένα μεγαλύτερο βάρος καθώς πλέον έχει τοποθετηθεί τα κατάλληλα εξαρτήματα για την Qi φόρτιση που προσφέρει. Επίσης έχει ανασχεδιαστεί o μεντεσές που κλείνει την θήκη – μπορείτε να το δείτε με γυμνό μάτι. Επίσης δεν έχουμε πλέον το ίδιο τελείωμα “καθρεύτη” σε αυτή την θήκη μιας και έχει αντικατασταθεί με μια πιο μεταλλική matte εμφάνιση.

Μικρότερη καθυστέρηση και ταχύτερες συνδέσεις

Η Apple στάθηκε πολύ στο H1 chip που έρχεται να αντικαταστήσει το W1 chip που είχαμε στα προηγούμενης γενιάς AirPods. Η Apple ανέφερε πως εξαιτίας αυτής της αλλαγής έχουμε περισσότερο χρόνο ομιλίας, γρηγορότερες συνδέσεις όταν τα αλλάζετε μεταξύ των συσκευών, μικρότερη καθυστέρηση σε πραγματικούς ήχους (όπως όταν παίζετε παιχνίδια) και φυσικά έχουμε και την έλευση του “Hey Siri” χαρακτηριστικού.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά που θα διαπιστωθούν για το πόσο αντιστοιχούν στα λεγόμενα της Apple μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με την ίδια την αυτονομία τους. Πιστεύουμε πως αρκετοί χρήστες θα αναβαθμίσουν στα 2ης γενιάς εξαιτίας τα AirPods 1 τους έχασαν μέρος της αυτονομίας που είχαν. Η ίδια η Apple δεν έκανε κάποια αναφορά για βελτίωση στην αυτονομία και δεν περιμένουμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που θα διαπιστώσει ο χρήστης άμεσα είναι πως τα νέα AirPods συνδέονται πιο γρήγορα και εναλλάσσονται εξίσου γρήγορα από μια συσκευή σε μια άλλη σε σύγκριση με αυτά της 1ης γενιάς.

Στον τομέα του ήχου προσωπικά δεν διαπιστώσαμε κάποια αλλαγή σε σύγκριση με τα 1ης γενιάς και σε ότι αφορά το βάθος και τα μπάσα.

Hey Siri

Η προσθήκη του Hey Siri χαρακτηριστικού σίγουρα είναι ένα άλμα για τα ασύρματα ακουστικά αυτά. Το να μιλάς χωρίς να χρειάζεται να κάνεις διπλό tap ως χειρονομία είναι κάτι απίστευτα εργονομικό.

Έτσι λοιπόν τόσο εκτός σπιτιού όσο και εντός σπιτιού και αν χρησιμοποιείτε την Siri τότε η νέα αυτή προσθήκη θα σας ενθουσιάσει. Αν πάλι δεν έχετε επενδύσει στην ψηφιακή βοηθό της Apple και δεν κάνετε χρήση αυτής τότε το νέο και μεγάλο χαρακτηριστικό αυτό θα είναι μικρό και ασήμαντο για εσάς.

Παρατηρήσαμε επίσης πως η ποιότητα ήχου της Siri είναι πολύ πιο καθαρή σε σύγκριση με αυτή της 1ης γενιάς.

Ασύρματη φόρτιση

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος όταν χρησιμοποιήσει την ασύρματη φόρτιση αυτών είναι πως η ένδειξη αυτή θα ξεκινήσει αλλά μετά θα σταματήσει να εμφανίζετε. Η λυχνία λοιπόν δεν παραμένει σε αυτά συνέχεια ανοιχτή κατά την διάρκεια της φόρτισης.

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν μας άρεσε καθόλου μιας και δεν έχει ο χρήστης καμία οπτική για το αν η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί. Για τον έλεγχο της φόρτισης ο χρήστης θα πρέπει να δει το Battery Widget στην iOS συσκευή ή θα πρέπει να αφαιρέσει τα AirPods από τον Qi φορτιστή να ανοίξει το καπάκι έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η LED λυχνία.

Το ίδιο ισχύει αν φορτίσετε τα AirPods και με ένα lightning καλώδιο.

Στο θέμα ταχύτητας της ασύρματης φόρτισης φαίνεται πως έχουμε ένα 8% κάθε 10 λεπτά πάνω στο mat φόρτισης.