Monday, June 1, 2020

H Samsung ετοιμάζει ένα δικό της σύστημα mobile πληρωμών για να ανταγωνιστεί το Apple Pay

Apple-Pay

Την είδηση πως ο Κορεατικός κολοσσός ετοιμάζει να λανσάρει ένα αντίστοιχο Apple Pay σύστημα μέσα στο 2015 μετέφεραν σήμερα πηγές κοντά στην εταιρεία. Μάλιστα η Samsung μπορεί να συνεργαστεί για αυτό τον σκοπό με την LoopPay στην προσπάθεια της να ρίξει στην αγορά κάτι που θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το αντίστοιχο σύστημα της Apple.

Mε παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιεί η Apple η πλατφόρμα αυτή πληρωμών θα επιτρέπει στους χρήστες των smartphones της να αγοράζουν διάφορα προϊόντα κουνώντας απλά την συσκευή μπροστά από το ταμείο, αλλά ίσως να μην βασιστεί αυτό στην τεχνολογία NFC.

“Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν η Samsung έχει έρθει σε συμφωνία με την startup LoopPay” αναφέρει χαρακτηριστικά το Recode ενώ τονίζει πως ίσως έχει δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο ήδη για αυτό τον σκοπό.

Το Apple Pay συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στην Αμερική και όλο και περισσότεροι το χρησιμοποιούν. Η απλότητα αλλά και η ασφάλεια στις συναλλαγές μέσω αυτής της πλατφόρμας φαίνεται πως βρήκε την ανταπόκριση του κόσμου.

Ανταγωνιστικές εταιρείες προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο κατά το παρελθόν αλλά καμιά απόπειρα δεν ήταν τόσο πετυχήμενη όπως αυτή της Apple.

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως αν υπάρχει μια εταιρεία που να μπορεί να συναγωνιστεί την Apple με μια ιδέα και υλοποίηση της αυτή είναι σίγουρα η Samusng.

Η Samsung δουλεύει ήδη με την PayPal για να προσφέρει mobile πληρωμές μέσω των smartphones της αλλά μάλλον αυτό δεν της είναι αρκετό και έτσι μια ενδεχόμενη συμφωνία με την LooPay και μια νέα υπηρεσία μάλλον είναι προ των πυλών για αυτούς.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...

Δείτε το νεότερο Navy Blue iPhone 12 Pro concept βίντεο

Οι φήμες για ένα Navy Blue iPhone χρωματισμό δεν είναι νέες και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως η Apple θα φέρει αυτόν τον...

Η Apple κλείνει προσωρινά όλα τα Apple Stores στην Αμερική εξαιτίας των άγριων διαδηλώσεων...

Η Apple προσωρινά κλείνει όλα τα μεγάλα καταστήματα της στην Αμερική για να προστατέψει τους εργαζομένους της αλλά και το καταναλωτικό κοινό...

Η Apple θα φέρει το ‘Killers of the Flower Moon’ του Martin Scorsese στην...

Πίσω τον Απρίλιο σας είχαμε αναφέρει την φήμη πως η Apple και η Netflix προσπαθούσαν πολύ σκληρά για να κερδίσουν στις αντίστοιχες...

Το “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon έγινε διαθέσιμο στην Apple Arcade υπηρεσία

Η Apple Arcade υπηρεσία δέχτηκε ένα νέο side-scrolling τίτλο στην συλλογή της που ακούει στο όνομα “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon.

“Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition” έρχεται στις 27 Αυγούστου

Η Square Enix και επίσημα από το Twitter την ημερομηνία διάθεσης του επερχόμενου Final Fantasy τίτλου. Σύμφωνα με Square...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!