Η Netflix κοινοποίησε μια επίσημη απάντηση για τον λόγο που αφαίρεσε την υποστήριξη AirPlay από την iOS εφαρμογή της. Όπως φανταζόμασταν αυτό έχει να κάνει με την πρόσφατη επέκταση του AirPlay σε έξυπνες τηλεοράσεις τρίτων κατασκευαστών όπως Samsung και LG.

Εκπρόσωπος της Netflix ανέφερε στην The Verge πως το AirPlay 2 δεν έχει ψηφιακά αναγνωριστικά που επιτρέπουν στην Netflix να ξεχωρίσει τις τηλεοράσεις και έτσι είναι αδύνατο να αναγνωρίσει αν οι χρήστες της έχουν μια καλή εμπειρία όταν μεταδίδουν περιεχόμενο σε αυτές.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως οι συνδρομητές μας έχουν μια υπέροχη Netflix εμπειρία σε οποιαδήποτε συσκευή και αν χρησιμοποιήσουν. Με την AirPlay υποστήριξη να γίνεται διαθέσιμη σε συσκευές τρίτων δεν υπάρχει τρόπος για εμάς να ξεχωρίσουμε ποιες συσκευές είναι αυτές (ποια συσκευή είναι ένα Apple TV και ποια όχι) ή να αξιολογήσουμε την εμπειρία χρήσης σε αυτές. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να σταματήσουμε την Netflix AirPlay υποστήριξη για να διατηρήσουμε τα στάνταρ στην ποιότητα θέασης που προσφέρουμε. Οι συνδρομητές μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Netflix από τις εφαρμογές τους και από το Apple TV κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα”

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως αν η Apple δεν αναβαθμίσει το AirPlay πρωτόκολλο της τότε η Netflix δεν θα επαναφέρει την AirPlay λειτουργία σύντομα…..