Η Apple αυτή την στιγμή κάνει τεστ στην iOS 13.4 που θα κυκλοφορήσει αργότερα στο ευρύ κοινό. Οι πρώτες beta της έκδοσης αυτής αποκάλυψαν το CarKey API και χθες είχαμε ακόμη μια ανακάλυψη που δείχνει πως η εταιρεία φαίνεται πως δουλεύει σε ένα εργαλείο επαναφοράς- recovery του iOS που θα γίνεται online.

Όπως γνωρίζουμε αν ένα iPhone ή iPad σταματήσει να λειτουργεί ξαφνικά τότε πολλές φορές χρειάζεται να γίνει restore το firmware του μέσω ενός Mac ή ενός PC. Αυτός ο τρόπος είχε μια λογική τα προηγούμενα χρόνια αλλά πλέον είναι πιο σύνθετη διαδικασία μιας και οι συσκευές της Apple είναι πλέον πιο ανεξάρτητες από τον υπολογιστή.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη σε αυτό το επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με συσκευές όπως το Apple Watch ή το HomePod μιας και δεν έχουν θύρες σύνδεσης με κάποια άλλη συσκευή. Αν λοιπόν ένα Apple Watch για παράδειγμα σταματήσει να δουλεύει τότε ο χρήστης πρέπει να απευθυνθεί είτε στην Apple είτε σε ένα εξουσιοδοτημένο service.

Η 3η beta της iOS 13.4 έκδοσης περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία “OS Recovery”. Αυτό που μπορούμε να πούμε πως μοιάζει να αποτελεί έναν νέο τρόπο έτσι ώστε ο χρήστης να επαναφέρει το iPhone, iPad ή κάποια άλλη συσκευή χωρίς να χρειαστεί να την συνδέσει με ένα υπολογιστή.

Η επαναφορά αυτή φαίνεται να μπορεί να γίνει μέσω OTA….. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει ακόμη με σιγουριά αν αυτό το χαρακτηριστικό τελικά έλθει στο ευρύ κοινό.