17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ευπάθεια σε chip της Broadcom κάνει συγκεκριμένα iPhones ευάλωτα σε επιθέσεις

    Μια ευπάθεια σε WiFi chips που έχουν κατασκευαστεί από την Cypress Semiconductor και την Broadcom άφησαν ευάλωτες δισεκατομμύρια συσκευές σε ευπάθεια ασφαλείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ArsTechnica. Η ευπάθεια αυτή ανακοινώθηκε από ερευνητές ασφαλείας στο RSA συνέδριο μια ευπάθεια βέβαια που ήδη έχει γίνει patch από τους περισσότερους κατασκευαστές.

    Η ευπάθεια επηρεάζει FullMAC WLAN chips από την Cyperess και την Broadcom. Αυτά τα chips χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια συσκευές μέσα σε αυτές και iPhones, iPads και Macs. H ευπάθεια επιτρέπει σε κάποιον hacker σε κοντινή απόσταση να αποκρυπτογραφήσει ευαίσθητες πληροφορίες του χρήστη over the air.

    Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε πως η εταιρεία διόρθωσε αυτά τα κενά ασφαλείας τον περασμένο Οκτώβριο τόσο στο macOS, iOS, και iPadOS.

    Οι συσκευές που ήταν ευάλωτες από την Apple ήταν οι

    • iPad mini 2
    • iPhone 6, 6S, 8, και XR
    • MacBook Air 2018

    Άλλες συσκευές τώρα από κατασκευαστές από την Google, Amazon και Samsung επίσης επηρεάστηκαν καθώς και ασύρματα routers από την Asus και Huawei.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles