23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα σημαντικότερα σημεία της συνάντησης των μετόχων της Apple με τον Tim Cook

    H Apple είχε μια συνάντηση μετόχων σήμερα στο Steve Jobs Theater στα κεντρικά της κτήρια. Αν και η εποχή δεν ενδείκνυται για ανακοινώσεις σχετικά με επερχόμενα προϊόντα της εταιρείας πάρα αυτά αυτή η ετήσια συνάντηση είναι μια ευκαιρία για να ακουστούν οι απόψεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας καθώς και του ίδιου του Tim Cook.

    Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως οι ερωτήσεις που δέχονται τα στελέχη της Apple από τους μετόχους δεν είναι ιδιαίτερα τεχνικές και κατά το σύνολο τους είναι πολύ γενικές.

    Ο Tim Cook εμφανίστηκε επί σκηνής για να καλωσορίσει τους μετόχους και τα μέλη του συμβουλίου της Apple.

    Οι μέτοχοι ψήφισαν συνολικά 6 προτάσεις σε αυτή την συνάντηση. Μια από αυτές εστιάζει στην δημιουργία αναφοράς για το αν η Apple δημόσια δηλώνει υπεύθυνη για τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης ως ένα ανθρώπινο δικαίωμα.

    Ο Tim Cook αναφέρθηκε στην εξάπλωση του coronavirus τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως η προτεραιότητα της εταιρείας είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών της σε παγκόσμια κλίμακα. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση ως τώρα δυναμική ενώ τόνισε πως είναι μια πρόκληση για την Apple ως εταιρεία σε κάθε περίπτωση όλα αυτά που συμβαίνουν.

    Στον τομέα της οικολογίας ο Cook τόνισε πως στόχος της Apple είναι να δημιουργήσει ένα προϊόν χωρίς να γίνει χρήση κανενός υλικού από την γη. Τόνισε μάλιστα πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και πολλοί πιστεύουν πως δεν μπορεί να γίνει. Η Apple όμως πιστεύει πως μπορεί τρόπος κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα.

    Φυσικά δεν αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδια της Apple και αρκέστηκε να πει πως η εταιρεία επενδύει σε πάρα πολλά πράγματα για τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια αλλά τα οποία είναι φανταστικά.

    Ένας από τους επενδυτές ρώτησε γιατί η Apple δεν πήρε τα δικαιώματα για την επανένωση της σειράς Friends η οποία και έρχεται στο HBO Max τελικά. O Cook ανέφερε πως η Apple TV+ υπηρεσία δεν είναι για κάτι τέτοιο και πως έχει να κάνει με πρωτότυπο περιεχόμενο και μόνο.

    Για το θέμα των πυροβολισμών της Pensacola και την υποστήριξη που δίνει η Apple σε υπηρεσίες όπως το FBI ο Cook τόνισε πως η εταιρεία είναι πολύ συνεργάσιμη αλλά “δεν μπορείς να έχει μια κρυφή πόρτα μόνο για τους καλούς”

    Οι μέτοχοι επίσης ρώτησαν και για το λογισμικό του iPad και γιατί δεν είναι στα ίδια επίπεδα με το hardware των tablet της εταιρείας. Ο software chief Craig Federighi πήρε τον λόγο τονίζοντας πως αν τους άρεσε αυτό που έχουν δει μέχρι τώρα με το iPadOS θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμη γιατί τα καλύτερα έρχονται.

    Ο Cook επίσης επιβεβαίωσε πως η Apple θα ανοίξει το πρώτο online store στην Ινδία φέτος ενώ θα ανοίξει και φυσικά καταστήματα στην χώρα κατά το 2021.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles