Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το The Information η Apple φέρετε να είναι σε συνομιλίες για την αγορά της τεχνογνωσίας της Intel στον χώρο των modems. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο αλλά η σημερινή αναφορά δείχνει πως η Apple κατά πάσα πιθανότητα προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία.

Η Intel φαίνεται να θέλει να πουλήσει την τεχνογνωσία αυτή σε διαφορετικά κομμάτια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple ενδιαφέρεται για την Intel στην Γερμανία που είναι και ένα από τα δυνατά της χαρτιά. Το 2011 η Intel εξαγόρασε τον κατασκευαστή chip Infineon προς $1,4 δις για να δημιουργήσει την βάση για την βιομηχανία των modems της.

Το επίπεδο των συζητήσεων δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη με την The Information να αναφέρει πως η συμφωνία με την Intel για το βιομηχανικό κομμάτι των modem Γερμανίας θα στείλει εκατοντάδες μηχανικούς στην Apple. Βέβαια για το αν θα οδηγηθούμε σε μια τελική συμφωνία κανείς δεν είναι σίγουρος αυτή την στιγμή με τις δύο εταιρείες να κρατάνε χαμηλούς τόνους.

Η The Wall Street Journal είχε αναφέρει πίσω τον Απρίλιο πως η Apple είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το modem κομμάτι της Intel πριν επέλθει η συμφωνία με την Qualcomm. Τελικά κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε…..

Η ίδια η Intel από πλευράς της έχει επίσημα ανακοινώσει πως υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την 5G ομάδα της αλλά δεν έκανε κάποια άλλη ανακοίνωση.

Η Apple έχει ήδη προσλάβει αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Intel μέχρι σήμερα.