Η Apple φέρεται να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με κατασκευαστές οθονών από την Ταϊβάν έτσι ώστε να παρουσιάσει microLED οθόνες στα προϊόντα της ξεκινώντας ακόμη και από του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Economic Daily News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple ετοιμάζεται για αυτή την μετάβαση σε microLED oθόνες αντικαθιστώντας τα OLED πάνελ που κατασκευάζονται από την LG Display.

Οι προμηθευτές αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για αυτό και να επιβεβαιώσουν κάποια συμφωνία με την Apple κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ένας βέβαια προμηθευτές σχολίασε πως είναι σε επικοινωνία με την Αμερικανική βιομηχανία smartwatch.

H μαζική παραγωγή αυτών των νέων οθονών χρειάζεται 9 μήνες προετοιμασία κάτι το οποίο σημαίνει πως τα Apple Watch νέα μοντέλα που μπορεί να δούμε προς το τέλος του 2019 θα συνεχίσουν να έχουν μια OLED οθόνη.

Τα 2020 Apple Watch μοντέλα όμως μπορεί να είναι τα πρώτα προϊόντα της Apple που θα ενσωματώσουν μια microLED οθόνη σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και το δημοσίευμα. Αυτό θα σηματοδοτήσει και την μετάβαση σε τέτοιου είδους οθονών και για τα μελλοντικά iPhones.

Η μετάβαση σε microLED oθόνες θα δώσει στην Apple μεγάλο πλεονέκτημα στον τομέα της αυτονομίας μιας και τα microLED pixels σε σύγκριση με τα OLED χρειάζονται λιγότερη ενέργεια.