Όπως σας ενημερώσαμε η Apple και επίσημα ανακοίνωσε πως αγόρασε το τμήμα smartphone modems της Intel προς $1 δις. Στην εταιρεία λοιπόν θα μεταφερθούν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία αυτή καθώς και ένα ανθρώπινο δυναμικό που φτάνει τους 2,200 μηχανικούς.

Η Apple θέλει να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα ταλέντα έτσι ώστε να δώσει επιτάχυνση στην δημιουργία των δικών της modem. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα τους Reuters επικαλούμενο πηγές κοντά στα σχέδια της Apple, η εταιρεία θέλει να φέρει τα πρώτα δικά της 5G modems στις συσκευές της το συντομότερο το 2021.

Το iPhone 11 που θα δούμε φέτος δεν θα είναι μια 5G συσκευή και θα έχει ενσωματωμένο ένα Intel 4G mοdem. Το 2020 τώρα και χάρη στην συμφωνία με την Qualcomm η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα 5G modem της Qualcomm για τα 2020 iPhone.

Ένα χρόνο όμως μετά και σύμφωνα με το Reuters η Apple θα ξεκινήσει να ενσωματώνει και modems δικού της σχεδιασμού.

Το πιο πιθανό είναι η Apple να απομακρυνθεί από την Qualcomm σε βάθος χρόνου και σιγά σιγά ίσως παρουσιάζοντας ένα δικό της modem με 5G δυνατότητες σε ένα 5G iPad για να τεστάρει τα νερά και όχι κάνοντας μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο όπως θα ήταν η ενσωμάτωση κάτι τέτοιο σε ένα 2021 iPhone.

Να υπενθυμίσουμε πως η συμφωνία με την Qualcomm είναι για 6 χρόνια και έτσι αυτό σημαίνει πως η Apple δεν χρειάζεται να βιαστεί σε καμία περίπτωση.