Μαζί με την 4η beta έκδοση του OS X 10.11.2 και του iOS 9.2, η Apple έκανε διαθέσιμη την 3η beta έκδοση του tvOS 9.1, του νέου λογισμικού το οποίο θα ‘τρέχει’ στην 4ης γενιάς Apple TV. Η συγκεκριμένη δοκιμαστική έκδοση, κάνει την εμφάνισή της σήμερα, μόλις μία εβδομάδα μετά τη 2η beta έκδοση του tvOS 9.1 και τρεις εβδομάδες μετά την επίσημη κυκλοφορία του tvOS, η οποία ήρθε μαζί με την επίσημη κυκλοφορία της 4ης γενιάς Apple TV.

Η 3η δοκιμαστική έκδοση του tvOS είναι διαθέσιμη για αναβάθμιση μέσω OTA (Over-The-Air), για εκείνους που έχουν εγκαταστήσει τις δύο πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις.  Η εγκατάσταση της 1ης έκδοσης beta αποτελεί μια πιο περίπλοκη διαδικασία. Για να γίνει η εγκατάσταση, θα πρέπει να συνδέσετε το Apple TV με κάποιον υπολογιστή χρησιμοποιώντας καλώδιο USB-C σε USB-A, έχοντας πρώτα κατεβάσει το λογισμικό και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε τη Beta μέσω του iTunes.

pic1_tvos-650x335

 

Προς το παρόν, δεν μας έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της νέας αναβάθμισης της έκδοσης tvOS, καθώς φέρει κυρίως αναβαθμίσεις under-the-hood. Τα release notes τα οποία έχει κάνει διαθέσιμα η Apple, ζητούν από τους προγραμματιστές να εστιάσουν στα networking και scrolling tweaks, ενώ είναι πιθανό πως η έκδοση tvOS 9.1 θα περιέχει διορθώσεις κάποιων bugs και προβλημάτων, τα οποία έχουν εντοπιστεί στο λογισμικό, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Apple TV.

Σχολιασμός στο φόρουμ