Ένας leaker με καλό ιστορικό σε επερχόμενες κυκλοφορίες αναφέρει πως η επίσημη WhatsApp εφαρμογή για το iPad καθώς και μια αντίστοιχη για το Mac είναι ήδη στα σκαριά και θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Αυτή την στιγμή κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το WhatsApp στο Mac αρά η εμπειρία χρήσης δεν είναι ιδανική. Η εφαρμογή δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και χρειάζεται σύνδεση με την κινητή συσκευή σας. Έτσι όλα τα μηνύματα μεταφέρονται από το iPhone στο Mac.

H κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στο iPad. Δεν υπάρχει καμία επίσημη WhatsApp εφαρμογή και έτσι η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι κάποια εφαρμογή τρίτου.

Σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρονται στο WABetainfo η WhatsApp θέλει να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να παρουσιάσει μια εφαρμογή που θα μπορεί να ανταποκρίνεται ανεξάρτητα σε πολλαπλές πλατφόρμες με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί η Messages εφαρμογή της Apple.

To site δεν αναφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες για την Mac εφαρμογή.

Το δύσκολο κομμάτι αυτής της πολλαπλής λειτουργίας αυτόνομα σε ανεξάρτητες πλατφόρμες έχει να κάνει με την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων κάτι στο οποίο η WhatsApp δουλεύει εντατικά.

Σαφή ημερομήνια κυκλοφορίας των 2 νέων εφαρμογών δεν έχουμε αλλά ευελπιστούμε πως το δημοσίευμα θα επαληθευτεί και πως σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες.