Η Google υποστηρίζει πως επιτρέπει στους χρήστες της να κλείσουν την καταγραφή θέσης τους αλλά σύμφωνα με έρευνα από το the Associated Press κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Είτε χρησιμοποιείτε ένα iPhone ή μια Android συσκευή το Associated Press ανακάλυψε πως πολλές υπηρεσίες της Google αποθηκεύουν την τοποθεσία σας ακόμη και αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια ρύθμιση απορρήτου που θα απαγόρευε μια τέτοια ενέργεια.

Η καταγραφή της θέσης των χρηστών από την Google αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα σοβαρό θέμα συζήτησης. Η εταιρεία είναι γνωστό πως παρακολουθεί τους χρήστες μέσω της εφαρμογής Google Maps στο iPhone και στο Android. Επίσης μεγάλες αντιδράσεις δημιουργήθηκαν όταν διαπιστώθηκε πως κάνει καταγραφή της θέσης και όχι μόνο των Mac χρηστών από το Safari.

Η Google τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις καταγραφές αυτές στο κοινό αλλά η πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως πάρα αυτά πολλά γίνονται εν αγνοία των χρηστών.

Στην σελίδα υποστήριξης της Google κάποιος μπορεί να διαβάσει ότι “Με το Location History στην θέση Off, οι τοποθεσίες στις οποίες είσαι δεν αποθηκεύονται. Κάτι όμως τέτοιο δεν ισχύει μιας και η Google κάνει μικρές καταγραφές – snapshot της τοποθεσίας του χρήστη κάθε φορά που αυτός ανοίγει την εφαρμογή των Χαρτών ή την εφαρμογή του Καιρού στην περίπτωση των Android συσκευών.

Για να δείτε τις πληροφορίες τοποθεσίας και όχι μόνο που έχει καταγράψει η Google από εσάς μπείτε στο myactivity.google.com.