Πως το FaceTime έσωσε την ζωή μιας γυναίκας

0
1184

Μόλις μιας εβδομάδα αφότου διαβάσαμε για το πως το Apple Watch βοήθησε μια μητέρα και το παιδί της που βρέθηκαν σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σήμερα το FaceTime της Apple έσωσε και αυτό με την σειρά του την ζωή μιας γυναίκας.

Όπως ανέφερε στο BBC η γυναίκα ήταν στο FaceTime με την αδελφή της όταν έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Opokua Kwapong, που ζει μόνη της στην Νέα Υόρκη έκανε μια κλήση FaceTime με την αδελφή της που μένει σε άλλη πολιτεία. Η δεύτερη γρήγορα συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πήγαινε κάλα.

Παρατήρησε αλλοίωση στην ομιλία της αδελφής της την στιγμή που το πρόσωπο της ξεκίνησε να δείχνει διαφορετικά από το συνηθισμένο. Άμεσα τις είπε να πάρει μια ασπιρίνη και να πιει ένα ποτήρι νερό μόνο που αυτό δεν κατέστη δυνατό μιας και δεν μπορούσε να πιάσει το ποτήρι και να περπατήσει σωστά.

Η ίδια η Kwapong εκείνη την στιγμή πίστευε πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σοβαρό και έτσι επικοινώνησε με την άλλη αδελφή της που είναι γιατρός.

Φυσικά άμεσα και αυτή την είπε να αναζητήσει γρήγορα βοήθεια αναγνωρίζοντας τα ίδια σημάδια.

Τελικά πείστηκε κάλεσε το 911 και στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε βρέθηκε πως είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που παρέλυσε την αριστερή πλευρά της.

Η ίδια πλέον δηλώνει:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία και όσο περίεργο και αν ακούγεται ότι το FaceTime μου έσωσε την ζωή. Αν η αδελφή μου την ώρα της κλήσης που είχαμε δεν παρατηρούσε κάτι διαφορετικό και πως κάτι δεν πήγαινε καλά τα πράγματα θα είχαν πάρει μια τελείως διαφορετική τροπή τόσο άσχημη μάλιστα που δεν νομίζω να είχαμε αυτή την συζήτηση σήμερα.”

Τέτοιες ιστορίες σίγουρα αποδεικνύουν πως η τεχνολογία και ένα οικοσύστημα σαν αυτό την Apple μπορεί να σωθούν ζωές σε καθημερινή βάση.