Το Bloomberg σήμερα παρουσιάζει ολόκληρη την 24 λεπτών συνέντευξη του Tim Cook στον David Rubenstein που αν μη τι άλλο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Rubenstein σε κάποιο σημείο ρωτάει τον Tim Cook για το αν θα σκεφτόταν ποτέ να κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Tim Cook να απαντάει:

“Δεν είμαι πολιτικός. Λατρεύω να εστιάζω στις πολιτικές πραγμάτων αλλά όχι στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Washington και με τον τρόπο που νομοθετεί καθώς και πολλά ακόμα που με κάνουν να πιστεύω πως κάνω μεγαλύτερη διαφορά στον κόσμο από την θέση την οποία ήδη κατέχω.”

Ο Cook επίσης ρωτήθηκε σχετικά με την μετακίνηση του από την Compaq στην Apple. Εκείνη την περίοδο η Apple ήταν σχετικά μια μικρή εταιρεία και έτσι ο Rubenstein ήθελε να ξέρε γιατί αποφάσισε να δεχτεί την πρόσκληση του Jobs και να πάει για μια συνέντευξη εργασίας στην Apple.

“O Steve είχε επιστρέψει πίσω στην εταιρεία και ουσιαστικά αντικαθιστούσε τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Σκέφτηκα μέσα μου πως η πρόσκληση αυτή ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω τον άνθρωπο που ξεκίνησε ολόκληρη την βιομηχανία. Ο Steve με δέχτηκε Σάββατο και μέσα σε λίγα λεπτά μαζί του και με την συζήτηση μας σε εξέλιξη και ήδη ήθελα να το κάνω. Πραγματικά έπιασα τον εαυτό μου να σοκάρεται με αυτή την εξέλιξη. Υπήρχε μια σπίθα στα μάτια του που δεν είχα δει σε κάποιον άλλο CEO πιο πριν. Γύριζε το τιμόνι δεξιά όταν όλοι οι άλλοι γύριζαν το δικό τους τιμόνι αριστερά. Σχεδόν σε όλα όσα συζητήσαμε έκανε κάτι διαφορετικό από την κοινή λογική και αυτό το θεώρησα κάτι αξιοθαύμαστο.”

Ο Cook ανέφερε ότι οι φίλοι του τον θεώρησαν τρελό όταν του αποκάλυψε πως θα αναλάμβανε την θέση που του πρόσφερε ο Jobs μιας και εκείνη την περίοδο η Compaq ήταν η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία υπολογιστών στον κόσμο. Πάρα αυτά και κοιτώντας τώρα πίσω ο Cook τονίζει πως αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση στην ζωή του.

Επίσης ερωτήθηκε αν οι αρνητικές αντιδράσεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple των επηρεάζουν.

“Κάποτε να με επηρέαζαν αλλά όχι πλέον. Τρέχουμε την Apple με έναν σχεδιασμό για το βάθος του χρόνου και όχι για το τώρα και έτσι θεωρώ το λιγότερο περίεργο την εμμονή στο πόσες συσκευές πουλήσαμε σε μια περίοδο μόλις 90 ημερών. Οι αποφάσεις που παίρνουμε στην Apple έχουν εμβέλεια για πολλά χρόνια. Τονίζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους πως δεν τρέχουμε την εταιρεία για το εύκολο και γρήγορο χρήμα. Τρέχουμε την εταιρεία κοιτώντας χρόνια μπροστά από τώρα.”

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ