Το Black Summer έχει ως δημιουργό της τον Karl Schaefer και σκηνοθέτης τον John Hyams, η νέα συνοδευτική σειρά του Z Nation, σίγουρα δεν είναι ένα αστείο και κάτι πρόχειρο.

Το Black Summer έχει δανειστεί όλα εκείνα τα στοιχεία αυτής της κατηγορίας horror και τα έχει υλοποιήσει άριστα. Ένταση, αγωνιά και φυσικά ένας κόσμος γεμάτος zombie είναι τα κύρια χαρακτηριστικά εκείνα που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο.

Υπάρχουν πολλές πρωτιές, νέες προσεγγίσεις και πολλά ακόμη στις μέρες μας σε ότι αφορά την κατηγορία zombie horror. Από τα αριστουργήματα του George Romero που πρώτος μας έφερε αντιμέτωπους με τα zombie μέχρι και την δραματική βουτιά του The Walking Dead, η κατηγορία αυτή ταινιών συνεχίζει να προσφέρει συγκινήσεις αλλά και ποιότητα. Το Black Summer παίρνει όλα αυτά τα στοιχεία και με μια μοναδική ωμή προσεγγίσει τα παρουσιάζει στον θεατή.

Ο σκηνοθέτης John Hyams χρησιμοποιεί μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτήρων που ενώ αρχικά θα τους θεωρήσετε ως βασικούς μέσα στα επόμενα 6 με 7 λεπτά θα τους δείτε να έχουν έναν φρικτό θάνατο, σε μια προσπάθεια του να μεταφέρει όσο καλύτερα γίνεται το κλίμα του πανικού αυτών που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Παρακολουθώντας το Black Summer κατά πάσα πιθανότητα είναι η πιο κοντινή εμπειρία σε ένα παιχνίδι της Telltale. Η δόμηση του είναι πολύ κοντά στο 400 Days DLC. Αν και η Jaime King είναι το πιο γνωστό όνομα της σειράς δύσκολα θα την ξεχωρίσει κάποιος ως την βασική ηρωίδα. Τα επεισόδια έχουν μια διάρκεια από 20 με 40 λεπτά και είναι χωρισμένα σε μικρότερα κεφάλια, με κάθε κεφάλαιο να έχει με την σειρά του μια διάρκεια περί τα 10 λεπτά. Κάποια από αυτά εστιάζουν σε ένα και μόνο χαρακτήρα, άλλα σε κάποιο γεγονός και άλλα σε κάποια τοποθεσία. Τίποτα δεν είναι ότι δείχνει και κανένας χαρακτήρας δεν είναι τόσο σημαντικός όσο μπορεί να νομίζετε.

Χαρακτήρες που γνωρίζετε στην αρχή μπορεί να μην επιβιώσουν για μεγάλο διάστημα ενώ δευτερεύον χαρακτήρες που συναντήσατε με τους πρώτους μπορεί να συνεχίσουν να ζουν δίνοντας μια άλλη εστίαση στην ιστορία που έχουν αναλάβει.

Κανείς δεν είναι ο ένας ήρωας που ξεχωρίζει μιας και στην κυριολεξία αν πάρετε τα μάτια σας από την οθόνη για να δείτε το τηλέφωνο σας και επιστρέψετε εκ νέου ίσως να έχει χαθεί ακόμη ένας χαρακτήρας.

Ο τύπος των zombies που έχουμε σε αυτή την σειρά είναι απίστευτα σκληρά, τρέχουν γρήγορα ενώ έχουν και μια μοναδική ακοή και όσφρηση ώστε άμεσα να εντοπίζουν τα επόμενα θύματα τους. Όταν δεν κάποιος πεθάνει η μετάλλαξη του σε zombie γίνεται απίστευτα γρήγορα.

H κεντρική υπόθεση αν θέλετε ξεκινάει με την Rose, μια μητέρα χάνει την κόρη της κατά την διάρκεια μιας έξαρσης μια φονικής επιδημίας που μεταμορφώνει τους πάντες σε zombie. Η γυναίκα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση συναντάει ένα γκρουπ που έχει επιβιώσει και θα προσπαθήσει να βρει το παιδί της ενώ απέναντι της θα σταθούν μια σειρά από zombie. Από εκεί και έπειτα όμως ετοιμαστείτε για ένα ωμό, in your face zombie χάος που θα σας κερδίσει!!