Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο CNN σήμερα ο Bill Gates αναφέρθηκε στον Steve Jobs. Ο Gates τόνισε την μεγάλη ευαισθησία του Jobs στον σχεδιασμό ενώ αναφέρθηκε και στην μοναδική ικανότητα του που έσωσε την Apple από βέβαιη καταστροφή.

“Εγώ ήμουν κάτι σαν ένας μικρός μάγος γιατί ο ίδιος θα έκανε μαγικά και θα έβλεπα άμεσα τους ανθρώπους να γοητεύονται από αυτά αλλά σε εμένα γιατί ήμουν μικρότερος μάγος δεν έπιαναν. Ο Jobs ακόμη και όταν αποτύγχανε είχε επιτυχία και ως παράδειγμα θα φέρω την NEXT εταιρεία του πίσω το 1988 που απέτυχε συνολικά αλλά πάρα αυτά γοήτευσε τους ανθρώπους.”

Σε ότι αφορά την αίσθηση που είχε ο Jobs για τον σχεδιασμό ο Gates ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει άλλο τέτοιο άνθρωπο:

“Ακόμη δεν έχω γνωρίσει κάποιον που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον Jobs στο να βρει ένα ταλέντο, να του δώσει τεράστια ώθηση σε αυτή του την κλίση και παράλληλα ο ίδιος να έχει την σωστή αίσθηση για τον σχεδιασμό τονίζοντας τι είναι καλό και τι όχι”

Σχετικά με τον ανταγωνισμό μεταξύ Apple και Microsoft ο Gates ανέφερε πως ο Jobs έφερε κάποια πολύ θετικά στοιχεία μαζί με την σκληρή του νοοτροπία. Ο Gates δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Jobs ως “asshole” κάποιες φορές εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του σε ορισμένα θέματα.

“Αν και είναι πολύ εύκολο για τους ηγέτες να αντιγράψουν τα αρνητικά στοιχεία του Steve έφερε κάποια πάρα πολύ θετικά στοιχεία μαζί με αυτή την πολύ σκληρή νοοτροπία του σε ορισμένα πράγματα. Ο ένας απέναντι στον άλλο ναι κάποιες φορές ήμασταν πολύ σκληροί και ναι ίσως κάποιες από αυτές να το παρατραβήξαμε.”