Αν και η Apple δημοσιοποίησε μια σειρά από διαφημίσεις με θέμα το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε μια νέα Mac καμπάνια διαφημιστική στα μισά του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, πάρα αυτά δεν είναι η ίδια επίσημος χορηγός αυτού.

Μια νέα αναφορά από την Quartz, αναφέρει σήμερα πως η Apple κατάφερε να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο αυτό κύπελλο φέτος.

Να τονίσουμε πως μια επίσημη χορηγία σε ένα τέτοιο event δεν είναι καθόλου οικονομική υπόθεση με την FIFA να αναμένεται να λαμβάνει έσοδα από τις χορηγίες ύψους $1.6 δις από το φετινό παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Η Apple από την πλευρά της χρησιμοποίησε μια πιο οικονομική μέθοδο για την προώθηση του brand της.

Η FIFA απαγορεύει από τις εταιρείες να κάνουν αυτό που ονομάζει “αιφνιδιαστικό marketing” και το οποίο έχει να κάνει με τους παίχτες που θα φοράνε προϊόντα από εταιρείες που δεν είναι επίσημοι χορηγοί. Για αυτό το λόγο εξάλλου το Beats λογότυπο είναι καλυμμένο όταν τα φοράνε οι παίχτες.

Αυτό που παρατήρησε όμως η Quartz ήταν πως φέτος πάρα πολύ παίχτες χρησιμοποιούσαν τα AirPods της Apple καθώς βέβαια και Beats ακουστικά. Στην περίπτωση όμως των AirPods δεν υπάρχει κάποιο λογότυπο της εταιρείας για να καλυφθεί αλλά την ίδια στιγμή ο σχεδιασμός τους τα κάνει να ξεχωρίζουν άμεσα στο κοινό.

“Τόσο τα Beats αλλά πολύ περισσότερο τα AirPods έχουν μια ξεχωριστή εμφάνιση που είναι δύσκολο να καλυφθεί. Τα AirPods είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα της εταιρείας που δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο αυτής αλλά όταν τα βλέπεις να τα φοράει ένας παίχτης άμεσα ξεχωρίζεις πως είναι αυτά και είναι δύσκολο να τα μπερδέψεις με κάποιο άλλο προϊόν αυτής της κατηγορίας.”

Σε αυτό το σημείο δεν είναι ξεκάθαρο αν η Apple έδωσε AirPods στους ποδοσφαιριστές του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου αλλά πολλοί παίχτες θεάθηκαν να τα φοράνε.