5 πράγματα που δεν είδαμε από την Apple στο “More in the Making” event

0
772

Το event της Apple σήμερα είχε μια σειρά παρουσιάσεων νέων συσκευών όπως τα νέα και πανίσχυρα iPad Pros, το νέο αναβαθμισμένο MacBook Air και το κατά πολύ γρηγορότερο Mac mini. Πάρα αυτά δεν είδαμε όλα όσα περιμέναμε.

Στην σημερινή παρουσίαση της Apple υπήρχαν απουσίες και κάποιες από αυτές μάλιστα ήταν ιδιαίτερα τρανταχτές.

Που είναι ο AirPower ασύρματος φορτιστής;

H Apple παρουσίασε το AirPower mat ασύρματης φόρτισης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μαζί με τα iPhone 8 και iPhone X. 13 μήνες μετά και ακόμη περιμένουμε…. Μάλιστα δεν είχαμε καμία αναφορά για αυτό στο σημερινό event.

Το αξεσουάρ αυτό θα μπορεί ασύρματα να φορτίζει ένα iPhone, ένα Apple Watch αλλά και τα AirPods ταυτόχρονα. Επίσης οι συσκευές αυτές δεν θα χρειάζεται να μπουν με κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση πάνω σε αυτό το mat για να ξεκινήσει η φόρτιση τους.

Φήμες θέλουν την Apple να έχει σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του και στα εσωτερικά πηνία φόρτισης που χρησιμοποιεί και τα οποία παράγουν επίπεδα θερμότητα που δεν είναι αποδεκτά από την εταιρεία.

Η Apple ανέφερε μήνες πριν πως το αξεσουάρ αυτό θα ήταν διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα υπήρχε αναφορά αυτού στο βιβλιαράκι γρήγορης χρήσης του iPhone XR.

Σήμερα όμως δεν είχαμε καμία απολύτως αναφορά……

iPad Mini: Μια αναβάθμιση που ίσως δούμε ίσως όμως και όχι τελικά

Ο γνωστός και έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια νέα έκδοση του iPad mini. Αν και συνήθως πέφτει μέσα στις προβλέψεις του πάρα αυτά σήμερα δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για κάτι τέτοιο στο event της Apple.

Οι πωλήσεις του iPad mini ξεκίνησαν να πέφτουν από την κυκλοφορία του iPhone 6 Plus και έπειτα. Φαίνεται πως μέχρι τότε οι χρήστες προτιμούσαν το 7.9 ιντσών tablet της Apple καθώς ήθελαν μια iOS συσκευή με μια μεγαλύτερη οθόνη. H έλευση των Plus μοντέλων όμως κατόπιν φαίνεται πως ικανοποίησε ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές. Μάλιστα φέτος το iPhone Xs Max είναι το iPhone με την μεγαλύτερη οθόνη μέχρι σήμερα.

Η Apple έχει κρατήσει το iPad mini 4 στην γραμμή πώλησης της παρά το γεγονός πως η συσκευή δεν έχει δεχτεί κάποια αναβάθμιση εδώ και πολύ καιρό. Επίσης το κόστος του στα $399 το κάνει κατά $70 πιο ακριβό από το 9.7-ιντσών iPad που παρουσίασε η Apple την Άνοιξη.

Μπορεί ο Kuo να αποδειχθεί σωστός στις προβλέψεις του και μια αναβαθμισμένη έκδοση του να κάνει την εμφάνιση της τους επόμενους μήνες. Σήμερα όμως δεν ήταν η μέρα αυτή.

Καμία ένδειξη για τα νέα AirPods 

H Apple παρουσίασε τα ασύρματα ακουστικά της το 2016 και πολλοί είναι οι καταναλωτές εκείνοι που περιμένουν μια νέα έκδοση τους. Δεν υπήρχαν όμως πολλές ενδείξεις πως θα βλέπαμε σήμερα τα AirPods 2.0 σήμερα και αυτό επαληθεύτηκε.

Υπάρχουν πολλές φήμες και αναφορές για το τι θα φέρει αυτή η νέα έκδοση. Για παράδειγμα τα νέα AirPods αναμένεται να έχουν καλύτερο noise cancelation καθώς και μεγαλύτερη αδιαβροχοποίηση. Πηγές όμως αναφέρουν πως αυτά τα νέα AirPods μάλλον θα παρουσιαστούν κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Καμία ανακοίνωση σχετική με την Μουσική 

Όταν η Apple ανέφερε πως το ‘More in the Making’ event θα πραγματοποιούνταν στο Brooklyn Academy of Music, αντί για τα νέα κεντρικά της κτίρια και το Steve Jobs Theater του Apple Park αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως ίσως είχαμε και κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την μουσική.

Κάποιοι περιμέναν μια iPad έκδοση για παράδειγμα του Logic Pro αλλά τελικά τίποτα τέτοιο δεν έγινε.

Το μουσικό πνεύμα της παρουσίασης αυτής της Apple ήταν η μίνι συναυλία που παραχώρησε η Lana del Rey μετά το τέλος του event.

Η αναμονή για τα νέα Mac Pro συνεχίζεται 

Η Apple συνεχίζει να δουλεύει στο επόμενης γενιάς Mac Pro αλλά δεν είχαμε κάποιο preview αυτής της προσπάθειας της σήμερα. Φυσικά δεν αναμέναμε παρουσίαση αυτής της συσκευής μιας και η Apple είχε αναφέρει ξεκάθαρα πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε νέα Mac Pro μέχρι και το 2019.

Αυτό που περιμέναμε ήταν ένα preview ή ένα teaser από το νέο αυτό πολυαναμενόμενο μηχάνημα……

Θα πρέπει να περιμένουμε όμως και άλλο…..