Σε μια πολύ σύντομη συνέντευξη του στο Fast Company, ο Tim Cook τονίζει την αγάπη του για την μουσική και μιλάει για τους λόγους που η Apple μπήκε στον χώρο της streaming μουσικής βιομηχανίας με την Apple Music υπηρεσία.

Ο Cook δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν θα μπορούσα να τελειώσω ένα πρόγραμμα γυμναστικής μου χωρίς μουσική. Η μουσική εμπνέει, και σε βάζει σε εγρήγορση. Επίσης την νύχτα με βοηθάει να ηρεμίσω. Νομίζω ότι είναι καλύτερη από οποιοδήποτε φάρμακο”

Επίσης ο Cook για ακόμη μια φορά παρουσίασε αυτό που κάνει πραγματικά την μουσική υπηρεσία της Apple να διαφέρει από τον ανταγωνισμό. Όλα έχουν να κάνουν σύμφωνα με τον ίδιο με την ανθρώπινη φύση σε αυτή την υπηρεσία μιας και στο Apple Music οι προτεινόμενες λίστες και πολλά ακόμη γίνονται από ανθρώπους.

“Φοβόμαστε πραγματικά με το γεγονός ότι μπορεί να φύγει η ανθρωπιά από την μουσική και να μεταφραστεί ως ένας συνδυασμός bits και bytes αντί για πραγματική τέχνη και σπουδή”

Ο Tim Cook τονίζει επίσης πως η Apple δεν βλέπει το κέρδος με αυτή της την ενασχόληση και υπηρεσία.

“Δεν δημιουργήσαμε την Apple Music υπηρεσία για τα λεφτά”

Σίγουρα κάποιος μπορεί να είναι πολύ ιδεαλιστής για να πιστέψει πως η Apple απλά αγαπάει την ιδέα του να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους για να ανακαλύψουν την μουσική πάρα αυτά σίγουρα είναι και μια έμμεση μαχαιριά το σχόλιο αυτό στους ανταγωνιστές όπως το Spotify που συνεχίζει να χάνει λεφτά.

Η Apple από την πλευρά της δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος μιας και μπορεί να χρησιμοποιήσει την Apple Music υπηρεσία της για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους χρήστες στο οικοσύστημα της. Με τόσα λεφτά που έχει η εταιρεία μπορεί να παίξει άνετα τον πόλεμο της υπομονής με τους ανταγωνιστές της όπως το Spotify που είναι δεδομένο πως σε βάθος χρόνου δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να χάνουν χρήματα στον χώρο της streaming μουσικής.

Τον Μάιο φέτος η Apple ανακοίνωσε πως η Apple Music υπηρεσία ξεπέρασε τους 50 εκατομμύρια ενεργούς και επί πληρωμή συνδρομητές. Στην αντίπερα όχθη το Spotify είχε περί τους 83 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέλος Ιουνίου με την εταιρεία όμως να συνεχίσει να χάνει σε καθαρά έσοδα και να σημειώνει για ακόμη μια φορά απώλειες.