Κατασκευαστής της Apple ξεκίνησε την κατασκευή φακών για AR γυαλιά

0
443

smart-glasses

Μια νέα σημερινή αναφορά του Bloomberg κάνει λόγο πως ο συνεργάτης της Apple, Quanta, έκλεισε συμφωνία για το ξεκίνημα φακών που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα σετ επαυξημένης πραγματικότητας έξυπνων γυαλιών.

Αν και η συμφωνία δεν είναι ξεκάθαρο ότι αφορά την Apple σίγουρα θα ετοιμάσει το έδαφος σημαντικά για την επόμενη μεγάλη wearable συσκευή της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά η Quanta έχει έρθει σε συμφωνία και σε συνεργασία με την εταιρεία από το Ισραήλ Lumus επενδύοντας $45 εκατομμύρια. Η Lumus είναι αυθεντία αυτή την στιγμή στην κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο CEO της Lumus ανέφερε πως τα οφέλη αυτής της συνεργασίας είναι σημαντικά και ένα από αυτά θα είναι και η μείωση του κόστους εξαρτημάτων για την κατασκευή έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας κάνοντας έτσι ένα τέτοιο σετ πιο προσιτό στην αγορά και για τον μέσο καταναλωτή.

Η Apple αυτή την στιγμή κρατάει μια στάση αναμονής μια και πίσω τον Οκτώβριο ο ίδιος ο Tim Cook είχε αναφέρει για ένα τέτοιο εγχείρημα:

“Σήμερα μπορώ να σας πω πως η τεχνολογία αυτή δεν έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που θα θέλαμε ως Apple. Χρειάζεται πρόοδος στην τεχνολογία της οθόνης καθώς και στο γεγονός πως θα χρειαστεί ο χρήστης να τοποθετήσει “πράγματα” στο πρόσωπο του. Αυτά τα δύο σημαίνουν αυτόματα πολλές δυσκολίες και πολύ σκέψη”

Από την πλευρά της η Quanta που συνεργάζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό με την Apple έχει αναφέρει πως δουλεύει εντατικά πάνω σε αυτές τις δυσκολίες τα τελευταία δύο χρόνια και έτσι σήμερα αυτή η συμφωνία με την Lumus αποδεικνύει έμπρακτα τις εργασίες και την μελέτη αλλά και πρόοδο για ένα σετ έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Quanta αναφέρει πως μια τέτοια συσκευή θα μπορέσει να έρθει το 2019 με τις φήμες εκ των έσω της Apple να δείχνουν το 2020 ως μια ημερομηνία που η Apple μπορεί να μπει δυναμικά στον χώρο αυτό.