Το Luminar 2018 απλοποιεί την επεξεργασία φωτογραφιών τόσο για νέους χρήστης όσο και για επαγγελματίες σε ένα επίπεδο που δεν είχατε φανταστεί.

Η επεξεργασία εικόνας μπορεί να είναι μια απλή υπόθεση όσο ενός tap για την προσθήκη ενός φίλτρου στο Instagram ή μπορεί να είναι μια σύνθετη ενέργεια που θα οδηγήσει σε μια εικαστική επαγγελματική δουλειά.

Το Luminar 2018 της Macphun είναι κάπου στην μέση καλύπτοντας τόσο τους αρχάριους χρήστες αλλά και τους επαγγελματίες.

Η εταιρεία που σύντομα θα αλλάξει το όνομα της σε Skylum το 2018 κυκλοφόρησε το Luminar τόσο για το Mac όσο και για Windows μηχανήματα.

Η Macphun τονίζει πως το Luminar 2018 έχει χτιστεί από την βάση του έτσι ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι αποδόσεις του προσφέροντας τα ίδια εργαλεία με τις προηγούμενες εκδόσεις αλλά και νέες επιλογές έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πιο άμεσα αποτελέσματα.

Στιγμιότυπο 2017-12-03, 10.25.57 μμ

Διεπαφή του χρήστη – Εμπειρία επεξεργασίας

Η επιλογές του χρήστη, τα κουμπιά και τα μενού της εφαρμογής δίνουν ένα αίσθημα οικειότητας σε φωτογράφους που έχουν δουλέψει άλλα παρόμοια προγράμματα όπως το Adobe Lightroom και το Adobe Photoshop και έτσι η μετάβαση στο Luminar 2018 είναι άκρως ομαλή.

Εκκινώντας το πρόγραμμα θα βρείτε ένα μενού με προ επιλογές στο κάτω μέρος. Στην ουσία φίλτρα και προ επιλογές θέλουν να σας κάνουν να εμπιστευτείτε το λογισμικό έτσι ώστε η επεξεργασία να γίνεται αυτόματα και γρηγορότερα. Αυτό δεν είναι μόνο ιδανικό για αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο ή την υπομονή για μια επεξεργασία της λήψης τους αλλά και για τους επαγγελματίας που άμεσα θα έχουν ένα προβάδισμα στην δουλειά που θέλουν να κάνουν.

Κοινώς το Luminar 2018 κάνε από την αρχή τα βασικά και μετά αν θέλετε μπορείτε να ασχοληθείτε άμεσα με τις λεπτομέρειες της επεξεργασίας της φωτογραφίας σας.

Brilliance&Warmth and other Filters_preview

Οι προ επιλογές είναι οργανωμένες ανά κατηγορία καθώς και ανά τύπο φωτογραφίας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν τις αγαπημένες τους επιλογές.

Κάθε φίλτρο τώρα έχει ένα ποσοστιαίο slider που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με άνεση την ένταση των αλλαγών σας. Επίσης με ένα απλό κλικ σε μια προ επιλογή έχετε άμεση πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις αυτής.

Όλες αυτές βέβαια τις προ επίλογε μπορείτε να τις προσπεράσετε και να ξεκινήσετε την επεξεργασία της φωτογραφίας σας από την αρχή χωρίς καμία αρχική βοήθεια από το λογισμικό.

Αν θέλαμε να περιγράψουμε το Luminar θα λέγαμε πως βρίσκεται ανάμεσα στο Lightroom και το Photoshop. Ειδικά στην επεξεργασία λήψεων RAW και στα εργαλεία αλλά και στα layers που προσφέρει  μπορεί να μην είναι Photoshop ως προς το εύρος των επιλογών στον χρήστη αλλά σίγουρα αυτά που δίνει ως εργαλεία μπορούν να οδηγήσουν σε μοναδικά επαγγελματικά αποτελέσματα.

Texture Overlay_preview

Το Luminar 2018 προσθέτει και μια σειρά από μοναδικά πραγματικά φίλτρα και ρυθμίσεις. Για παράδειγμα το sunrays filter απλά είναι εντυπωσιακό.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι το Luminar 2018 ενώνει μερικά από τα κορυφαία εργαλεία δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας και τα απλοποιεί σε τεράστιο βαθμό.

Filters_preview

Τα επιπλέον μοναδικά στοιχεία που προσφέρει πραγματικά το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμη και από άλλα ακριβότερα επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων.

H τιμή του επίσης δεν είναι καθόλου απαγορευτική μιας και θα το βρείτε διαθέσιμο στα 69 ευρώ εδώ

Με το χέρι στην καρδιά το Luminar 2018 είναι ένα πρόγραμμα που αξίζει να επενδύσετε είτε είστε ένας αρχάριος χρήστης στην επεξεργασία φωτογραφιών είτε επαγγελματίας. Μια άριστη δουλεία σας δίνει την δυνατότητα να έχετε υπέροχες φωτογραφίες σε λιγότερο χρόνο.