Wednesday, June 3, 2020

Skylum/Macphun Luminar 2018 Review: Σύνθετα εργαλεία επεξεργασίας με απλό τρόπο

Το Luminar 2018 απλοποιεί την επεξεργασία φωτογραφιών τόσο για νέους χρήστης όσο και για επαγγελματίες σε ένα επίπεδο που δεν είχατε φανταστεί.

Η επεξεργασία εικόνας μπορεί να είναι μια απλή υπόθεση όσο ενός tap για την προσθήκη ενός φίλτρου στο Instagram ή μπορεί να είναι μια σύνθετη ενέργεια που θα οδηγήσει σε μια εικαστική επαγγελματική δουλειά.

Το Luminar 2018 της Macphun είναι κάπου στην μέση καλύπτοντας τόσο τους αρχάριους χρήστες αλλά και τους επαγγελματίες.

Η εταιρεία που σύντομα θα αλλάξει το όνομα της σε Skylum το 2018 κυκλοφόρησε το Luminar τόσο για το Mac όσο και για Windows μηχανήματα.

Η Macphun τονίζει πως το Luminar 2018 έχει χτιστεί από την βάση του έτσι ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι αποδόσεις του προσφέροντας τα ίδια εργαλεία με τις προηγούμενες εκδόσεις αλλά και νέες επιλογές έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πιο άμεσα αποτελέσματα.

Στιγμιότυπο 2017-12-03, 10.25.57 μμ

Διεπαφή του χρήστη – Εμπειρία επεξεργασίας

Η επιλογές του χρήστη, τα κουμπιά και τα μενού της εφαρμογής δίνουν ένα αίσθημα οικειότητας σε φωτογράφους που έχουν δουλέψει άλλα παρόμοια προγράμματα όπως το Adobe Lightroom και το Adobe Photoshop και έτσι η μετάβαση στο Luminar 2018 είναι άκρως ομαλή.

Εκκινώντας το πρόγραμμα θα βρείτε ένα μενού με προ επιλογές στο κάτω μέρος. Στην ουσία φίλτρα και προ επιλογές θέλουν να σας κάνουν να εμπιστευτείτε το λογισμικό έτσι ώστε η επεξεργασία να γίνεται αυτόματα και γρηγορότερα. Αυτό δεν είναι μόνο ιδανικό για αυτούς που δεν έχουν τον χρόνο ή την υπομονή για μια επεξεργασία της λήψης τους αλλά και για τους επαγγελματίας που άμεσα θα έχουν ένα προβάδισμα στην δουλειά που θέλουν να κάνουν.

Κοινώς το Luminar 2018 κάνε από την αρχή τα βασικά και μετά αν θέλετε μπορείτε να ασχοληθείτε άμεσα με τις λεπτομέρειες της επεξεργασίας της φωτογραφίας σας.

Brilliance&Warmth and other Filters_preview

Οι προ επιλογές είναι οργανωμένες ανά κατηγορία καθώς και ανά τύπο φωτογραφίας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν τις αγαπημένες τους επιλογές.

Κάθε φίλτρο τώρα έχει ένα ποσοστιαίο slider που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με άνεση την ένταση των αλλαγών σας. Επίσης με ένα απλό κλικ σε μια προ επιλογή έχετε άμεση πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις αυτής.

Όλες αυτές βέβαια τις προ επίλογε μπορείτε να τις προσπεράσετε και να ξεκινήσετε την επεξεργασία της φωτογραφίας σας από την αρχή χωρίς καμία αρχική βοήθεια από το λογισμικό.

Αν θέλαμε να περιγράψουμε το Luminar θα λέγαμε πως βρίσκεται ανάμεσα στο Lightroom και το Photoshop. Ειδικά στην επεξεργασία λήψεων RAW και στα εργαλεία αλλά και στα layers που προσφέρει  μπορεί να μην είναι Photoshop ως προς το εύρος των επιλογών στον χρήστη αλλά σίγουρα αυτά που δίνει ως εργαλεία μπορούν να οδηγήσουν σε μοναδικά επαγγελματικά αποτελέσματα.

Texture Overlay_preview

Το Luminar 2018 προσθέτει και μια σειρά από μοναδικά πραγματικά φίλτρα και ρυθμίσεις. Για παράδειγμα το sunrays filter απλά είναι εντυπωσιακό.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι το Luminar 2018 ενώνει μερικά από τα κορυφαία εργαλεία δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας και τα απλοποιεί σε τεράστιο βαθμό.

Filters_preview

Τα επιπλέον μοναδικά στοιχεία που προσφέρει πραγματικά το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμη και από άλλα ακριβότερα επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων.

H τιμή του επίσης δεν είναι καθόλου απαγορευτική μιας και θα το βρείτε διαθέσιμο στα 69 ευρώ εδώ

Με το χέρι στην καρδιά το Luminar 2018 είναι ένα πρόγραμμα που αξίζει να επενδύσετε είτε είστε ένας αρχάριος χρήστης στην επεξεργασία φωτογραφιών είτε επαγγελματίας. Μια άριστη δουλεία σας δίνει την δυνατότητα να έχετε υπέροχες φωτογραφίες σε λιγότερο χρόνο.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!