Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, υπάρχουν πηγές εκ των έσω της Apple που αναφέρουν ότι η εταιρεία μελετά τη χρήση κυρτής οθόνης στα επόμενα iPhone αλλά και έναν τρόπο χειρισμού και διεπαφής του iOS που δε θα στηρίζεται στην αφή.

Το ευφάνταστο αυτό concept αναμένεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρτή οθόνη που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Apple, διαφέρει από τις τωρινές που διαθέτουν οι ανταγωνιστές, μιας και της Apple θα καμπυλώνουν προς τα μέσα, σταδιακά και από πάνω προς τα κάτω και όχι στις άκρες όπως για παράδειγμα οι οθόνες της Samsung. Οι οθόνες που θα χρησιμοποιήσει η Apple πρόκειται να είναι τύπου OLED μιας και έχουν τη δυνατότητα να καμφθούν αλλά και να διπλωθούν, σε σχέση με τις δύσκαμπτες LCD.

Όσον αφορά το χειρισμό του iOS, η Apple μελετά μια διεπαφή χωρίς ο χρήστης να ακουμπάει την οθόνη. Θα αρκεί να πλησιάζει τα δάκτυλά του πολύ κοντά στην οθόνη και θα αλληλεπιδρά με το iOS χωρίς να αγγίζει την ίδια την επιφάνεια.

Μια ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει και η Samsung με τα Air-Gestures που είχε το Galaxy S4 το 2013 με το χρήστη να κάνει συγκεκριμένα gestures χωρίς να αγγίζει την οθόνη, αλλά περνώντας το χέρι του πάνω από τους αισθητήρες εγγύτητας της συσκευής.

Αυτές οι τεχνολογίες που η Apple αναπτύσσει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και αναμένεται να τις δούμε σε μαζική παραγωγή σε 2-3 χρόνια.