Η Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά του Shazam

0
974

H Apple σήμερα επιβεβαίωσε την εξαγορά της Αγγλικής εταιρείας Shazam που φυσικά όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε βρίσκετε πίσω από την δημοφιλή ομότιτλη εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής.

Φήμες για την συμφωνία υπήρχαν από την Παρασκευή με την Apple τελικά να το δηλώνει επίσημα μέσω του 9to5Mac.

“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που το Shazam και η ταλαντούχα ομάδα πίσω από αυτό θα ενωθεί με την Apple. Από την στιγμή του λανσαρίσματος της εφαρμογής στο App Store το Shazam πάντα βρισκότανε στις κορυφαίες εφαρμογές των χρηστών για το iOS. Σήμερα το χρησιμοποιούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και σε περισσότερες από μια πλατφόρμες. Η υπηρεσία μας Apple Music και το Shazam έχουν ταιριάξει άριστα από την πρώτη στιγμή μιας και μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ανακάλυψη και αναπαραγωγή της μουσικής εμπειρίας στον χρήστη. Έχουμε υπέροχα πλάνα για το άμεσο μέλλον. Να τονίσουμε πως το Shazam ήδη έχει ενσωματωθεί στην Siri.”

H Apple μάλλον θα διατηρήσει την εφαρμογή μέσω του Apple Music για Android συσκευές κόβοντας όμως μια σημαντική ροή χρηστών για τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες Spotify και Google Play Music.

Εκτός, όμως, από το μουσικό κομμάτι, η Apple θα ενσωματώσει και την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύσσει η Shazam σε μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν περιοδικά, βιβλία, posters και άλλα φυσικά αντικείμενα για να παρακολουθήσουν 3D animations, videos 360º κλπ. σε επαυξημένη πραγματικότητα.