Τα smartwatches αυτή την στιγμή είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα της κατηγορίας wearables, αλλά συσκευές που θα μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτί του χρήστη αναμένεται να τα αντικαταστήσουν τα επερχόμενα χρόνια. Η αλλαγή αυτή θα γίνει καθώς τα AirPods και παρόμοιες συσκευές θα αποκτούν ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά που οι χρήστες σήμερα τα έχουν στο Apple Watch και στο iPhone.

Οι πρώτες προβλέψεις είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες μιας και αναφέρουν πως σε λιγότερο από 5 χρόνια από σήμερα οι επονομαζόμενες “hearables” συσκευές θα πουλάνε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στην κατηγορία αυτή.

Η Gartner σήμερα προβλέπει ότι:

“Μελλοντικές συσκευές που εφαρμόζουν στα αυτιά του χρήστη θα μπορούν να έχουν πλήρης ψηφιακές βοηθούν και ως επέκταση να χρησιμοποιούνται για πολλές χρήσεις από ότι σήμερα. Ένα βήμα παραπέρα και αυτές οι συσκευές θα μειώσουν και την χρήση των smartphones καθώς ο χρήστης θα μπορεί μέσω αυτών να κάνει πολλές ενέργειες που σήμερα είναι διαθέσιμες στα smartphones”

Ως παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία αναφέρει τα AirPods 2 που φημολογείται πως θα φέρουν την “Hey Siri” υποστήριξη και θα έχουν καλύτερη αντίσταση στο υγρό στοιχείο. Τα νέα AirPods αναμένονται κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Νωρίτερα επίσης μέσα στο χρόνο πατέντα που κατοχυρώθηκε στην Apple επιτρέπει σε συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτί του χρήση να λαμβάνει βιομετρικές μετρήσεις.

Η Gartner αναφέρει πως θα πωληθούν 41.5 εκατομμύρια smartwatches συσκευές για το 2018 από εταιρείες όπως η Apple, Fitbit και Samsung. Ενώ 21.5 εκατομμύρια συσκευές που τοποθετούνται στο αυτί του χρήστη θα πωληθούν στον τρέχον έτος.

Η ανάλυση δείχνει πως οι λεγόμενες “hearables” συσκευές θα φτάσουν τα 158.4 εκατομμύρια μέχρι το 2022 ξεπερνώντας και μάλιστα κατά πολύ τα smartwatches που θα έχουν 115.2 εκατομμύρια πωλήσεις.