Η Apple φέρεται να χρησιμοποιεί οθόνη 60Hz 8,4 ιντσών στο επερχόμενο OLED iPad mini, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Οι πληροφορίες προέρχονται από την ευγενική προσφορά ενός tipster που έχει τον λογαριασμό “yeux1122” στο ιστολόγιο Korean Naver. Ο leaker ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε από μια πηγή στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple ότι το ακυκλοφόρητο iPad mini είναι εξοπλισμένο με υβριδικό πάνελ OLED πολυκρυσταλλικού πυριτίου χαμηλής θερμοκρασίας (LTPS) χρονισμένο στα 60 Hz.
Τα μοντέλα iPad Pro της Apple διαθέτουν πάνελ OLED από πολυκρυσταλλικό οξείδιο χαμηλής θερμοκρασίας (LTPO) δύο στοίβων, που καθιστούν την οθόνη ικανή να ρυθμίζει δυναμικά τον ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 10Hz και 120Hz (γνωστός και ως ProMotion). Αντίθετα, τα πάνελ LTPS OLED συνήθως συνδυάζονται με σταθερούς ρυθμούς ανανέωσης – όπως 60 Hz, 90 Hz ή 120 Hz – και είναι συνήθως πιο σκοτεινοί από τους πίνακες LTPO.
Εάν η διαρροή είναι αληθινή, είναι πιθανό να απογοητεύσει τους θαυμαστές του iPad mini. Προηγούμενες αναφορές δεν ήταν ξεκάθαρες σχετικά με το εάν το iPad mini 8 θα έχει υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης από την οθόνη LCD 60Hz που χρησιμοποιείται στο υπάρχον iPad mini 7. Δεδομένου ότι το βασικό iPhone 17 χρησιμοποιεί πάνελ ProMotion 120Hz, ορισμένοι θα πίστευαν ότι ήταν λογικό να περιμένουμε το ίδιο και στο πρώτο OLED iPad mini. Τούτου λεχθέντος, το iPhone 17e δείχνει ότι η Apple εξακολουθεί να είναι στην επιχείρηση OLED 60Hz, επομένως μπορεί να μην θεωρεί το iPad mini αρκετά μεγάλη αγορά για να δικαιολογήσει την πιο προηγμένη τεχνολογία πάνελ.
Υπάρχει ακόμα ελπίδα, φυσικά, ότι η φήμη είναι όχι 100% επιβεβαιωμένη. Ο χρήστης είπε επίσης ότι το μικρότερου μεγέθους iPad βρίσκεται επί του παρόντος σε μαζική παραγωγή στη γραμμή παραγωγής A2 Generation 5.5 OLED της Samsung Display, η οποία βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Asan στη Νότια Κορέα. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει τη σειρά A2 για να κατασκευάσει πάνελ LTPO καθώς και συγκριτικά κατώτερα πάνελ LTPS, οπότε αν αυτή η πληροφορία είναι αληθινή, δεν σημαίνει ότι το νέο iPad mini θα χρησιμοποιήσει σίγουρα το τελευταίο πάνελ.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, ένα ρεπορτάζ από το κορεατικό μέσο ETNews ισχυρίστηκε ότι η μαζική παραγωγή του iPad mini 8 βρισκόταν σε εξέλιξη σε εργοστάσιο της Samsung. Δεν υπάρχουν φήμες που να υποδηλώνουν πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το επόμενο iPad mini, αλλά αναμένεται ευρέως μια κυκλοφορία στα τέλη του 2026. Εκτός από τους ρυθμούς ανανέωσης, η OLED προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την τεχνολογία LCD που χρησιμοποιείται στο iPad mini 7, όπως υψηλότερη αντίθεση, βαθύτερα μαύρα και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση.
Δείτε τα άρθρα του AppleWorldHellas στα αποτελέσματα του Google Search
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas
















