18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τα φετινά iPhones θα είναι 20-30% γρηγορότερα και με καλύτερη αυτονομία

    Το Macworld παρουσιάζει μια θα ενδιαφέρον ματιά στις βελτιώσεις που μπορεί να δούμε στα φετινά iPhones. Η ανάλυση που παρουσιάζει βασίζεται κατά κύριο λίγο στα όσο υποστηρίζει η TSMC για την τεχνολογία των 7nm που θα δούμε στον Α12 επεξεργαστή των συσκευών αυτών.

    “Μιας και η Apple θα παραμείνει με την TSMC για την κατασκευή του Α12 επεξεργαστή της μπορούμε να δούμε τα όσα περιγράφει η ίδια η εταιρεία για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Συγκριτικά λοιπόν με την 10nm αρχιτεκτονική που είχαμε με τον A11 Bionic επεξεργαστή των περσινών iPhones η εταιρεία αναφέρει πως αυτή των 7nm είναι ικανή να φέρει 20% βελτιώσεις στην ταχύτητα και 40% στην μείωση την ενέργειας. Με άλλα λόγια αν η Apple παρουσίαζε ακριβώς έναν A11 Bionic επεξεργαστή αλλά με την 7nm αρχιτεκτονική, αυτός θα ήταν κατά 40% πιο μικρός σε μέγεθος, θα χρησιμοποιούσε 40% λιγότερη ενέργεια με την ίδια ταχύτητα ή θα ήταν 20% γρηγορότερος με κατανάλωση ενέργειας ίδια με τα περσινά μοντέλα.”

    O αρθρογράφος επίσης αναφέρει:

    “Ο A11 επεξεργαστής της Apple έφερε μεγάλες αλλαγές στην αρχιτεκτονική και ειδικά στον τρόπο που λειτουργούν οι πολλαπλοί πυρήνες. Παρουσίασε μια δεύτερης γενιάς μονάδα ελέγχου, για πρώτη φορά, που έδωσε την δυνατότητα οι δύο μεγάλοι πυρήνες και οι τέσσερις μικροί να μπορούν να δουλεύουν την ίδια στιγμή. Αυτό έφερε τρομερές αλλαγές στις αποδόσεις των πολλαπλών πυρήνων. Ο Α12 επεξεργαστής μπορεί να έχει γρηγορότερους πυρήνες, και μπορεί να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικός χρησιμοποιώντας τους όλους ταυτόχρονα. Με βάση αυτό περιμένουμε μια βελτίωση στις αποδόσεις 25%-30% με ένα πιθανό geekbench σκορ στους πολλαπλούς πυρήνες στο 13,000”

    Οι αποδόσεις των γραφικών θα γίνουν ακόμη καλύτερες με βελτιώσεις που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 40%.

    Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει ότι η λεγόμενη “Screen on Time” αυτονομία των νέων iPhones μπορεί φέτος να αγγίζει το εύρος της αυτονομίας της ίδιας της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε πως η αυτονομία που θα έχει η συσκευή σε κατάσταση αδράνειας – ήδη ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό των περσινών iPhones – θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη σε σημείο εντυπωσιασμού.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles