17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε ως τώρα για το νέο 4 ιντσών iPhone της Apple

    ihpone-se-macrumors

    Σύντομα και επίσημα πλέον αναμένουμε την Apple να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone μοντέλο και πιο συγκεκριμένα το πρώτο για το 2016. Μεγάλα νέα για μια μικρή συσκευή από άποψη μεγέθους όπως όλα δείχνουν μιας και το εν λόγω smartphone θα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρά χέρια και σε αυτούς που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για να έχουν ένα κινητό της Apple.

    Αν τώρα αναρωτιέστε πόσοι είναι αυτοί που θα λάτρευαν την ιδέα ενός μικρότερου σε ίντσες iPhone η απάντηση είναι πολλοί και αυτό λόγο της εργονομίας και χρήσης με το ένα χέρι μιας τέτοιας συσκευής.

    Πως θα ονομάζεται το επόμενο iPhone; 

    Η νέα συσκευή κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται iPhone SE με το SE να θεωρούνται τα αρχικά του “Special Edition”. Κάποιες φήμες ήθελαν την συσκευή να παίρνει την ονομασία iPhone 6C αλλά τελικά δεν θα έχουμε τέτοιο αλλά ούτε και το iPhone 5SE μιας και η Apple φέρετε να αφαίρεσε την αρίθμηση μιας και θα δημιουργούσε μάλλον μπερδέματα στους καταναλωτές.

    Πως θα μοιάζει το iPhone SE;

    Θα έχει έναν παρόμοιο σχεδιασμό με το iPhone 5S με μόνη διαφορά την καμπύλη στο γυαλί της οθόνης κοντά στα bezels παρόμοια με αυτή των iPhone 6 και iPhone 6S. Το power button μάλλον θα βρίσκεται στην κορυφή και τα υπόλοιπα φυσικά κουμπιά στα πλάγια όπως και στο iPhone 5S. Ο χρωματισμός του μάλλον θα ακολουθήσει την πεπατημένη των gold, silver, space gray και rose gold.

    Το iPhone SE θα έχει μια 4 ιντσών Retina οθόνη. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν το σασί του θα είναι σαν του iPhone 5S ή αν η Apple θα χρησιμοποιήσει τον σχεδιασμό του iPhone 6 με ένα αντίστοιχο κράμα αλουμινίου.

    Δεν είχαμε πολλές διαρροές του σασί και έτσι εδώ ίσως η Apple μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη.

    Το iPhone SE θα είναι μια συσκευή με χαμηλές αποδόσεις; 

    Όχι, η Apple σχεδιάζει να δώσει στην συσκευή ένα εντυπωσιακό hardware έτσι ώστε να προσελκύσει και νέους καταναλωτές. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε στο εσωτερικό του τον ίδιο Α9 επεξεργαστή που συναντήσαμε πέρυσι στα iPhone 6S και 6S Plus. Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή με άριστες ταχύτητες και αποδόσεις.

    Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόση RAM θα έχει η συσκευή. Κάποιες φήμες μιλάνε για 2 GB και κάποιες άλλες για 1 GB. Προσωπικά μάλλον κλείνουμε προς το δεύτερο μιας και είναι γνωστή η φιλοσοφία της εταιρείας σε αυτό το θέμα. Με τον A9 επεξεργαστή σε συνδυασμό με τον Μ9 μιρκοεπεξεργαστη αναμένουμε την συσκευή να φέρει την “Hey Siri” υποστήριξη επίσης.

    Τι γνωρίζουμε για την χωρητικότητα;

    Εδώ δεν περιμένουμε πολλά μιας και μάλλον το εν λόγω μοντέλο θα έρθει μόνο με 16 GB. Ίσως δούμε και ένα ακόμη μοντέλο με 64 GB αλλά μην περιμένετε κάτι άλλο.

    Πόσο καλή θα είναι η κάμερα του; 

    Για πολλούς χρήστες η κάμερα του smartphone είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Η Apple δίνει τεράστια βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα και έτσι η νέα συσκευή δεν θα είναι υποδεέστερη σε αυτό τον τομέα. 12 Megapixel λοιπόν θεωρούνται δεδομένα και μένει να δούμε ποιον αισθητήρα θα αποφασίσει να τοποθετήσει η Apple – Αν θα είναι δηλαδή αυτός του iPhone 6 ή ο νεότερος του iPhone 6S. Σε κάθε περίπτωση όμως και οι δύο είναι άριστοι ειδικά για μια συσκευή που θα έχει τον χαρακτηρισμό “οικονομική”

    Θα έχει ενσωμάτωση 3D Touch; 

    Όχι δυστυχώς – Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αλλά όπως όλα δείχνουν η Apple θα το κρατήσει αποκλειστικότητα των iPhone 6S και iPhone 6S Plus.

    NFC δυνατότητες θα έχει η συσκευή;

    Ναι καθώς και Touch ID μιας και θα είναι πλήρως συμβατή με την Apple Pay πλατφόρμα της Apple.

    Πόσο οικονομική θα είναι; 

    Ο όρος οικονομική συσκευή και Apple δεν συμβαδίζουν σχεδόν ποτέ. Έτσι σίγουρα θα είναι πιο ακριβή από τις οικονομικές Android συσκευής. Η τιμή εκκίνησης του iPhone SE μάλλον θα είναι κάπου μεταξύ των $399 και $499.

    Πότε θα γίνει η συσκευή διαθέσιμη;

    Κατά πάσα πιθανότητα αμέσως μετά το event της Apple όπου και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 21 Μαρτίου Δευτέρα ή την Παρασκευή 25 Μαρτίου της ίδιας εβδομάδας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles