20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Όλα όσα περιμένουμε αυτή την Δευτέρα στο “Let us loop you in” event της Apple

    20140909__0910appleloc~1

    Αν στα πιο πρόσφατα Apple events όλα γινόντουσαν μεγαλύτερα – iPhones, iPad, Apple TV – στο event της 21 Μαρτίου περιμένουμε όλα να γίνουν πιο μικρά.

    Το “Let us loop you in” event είναι λοιπόν γεγονός και θα λάβει χώρα αυτή την Δευτέρα στο Cupertino Campus της Apple και ώρα 20.00 Ελλάδας.

    Τι περιμένουμε να δούμε;

    Διαβάστε το πιο ολοκληρωμένο round up μας για αυτό το event παρακάτω.

    iPhone SE – Η επιστροφή του 4 ιντσών iPhone

    iphone-lineup

    Μια οθόνη 4 ιντσών σε ένα iPhone επιστρέφει. Μετά την εισαγωγή μιας τέτοιας οθόνης το 2012 με το iPhone 5 και την συνέχιση του στο 5S και 5C έμοιαζε να ανήκει στο παρελθόν με την έλευση των iPhone 6 το 2014. Μετά από μερικά χρόνια όμως έχουμε την επιστροφή μιας μικρότερης οθόνης με ένα νέο μοντέλο με την ονομασία iPhone SE και όχι iPhone 6c όπως θέλανε οι αρχικές φήμες.

    Ο όρος “SE” σημαίνει αυτή την στιγμή για κάποιους μια Enhanced – βελτιωμένη έκδοση του iPhone 5S ενώ για κάποιους άλλους ο όρος αναφέρετε στο Special Edition – Ειδική έκδοση για όσους θέλανε και αναζητούσαν μια άκρως λειτουργική συσκευή με το ένα χέρι και με άριστα χαρακτηριστικά.

    Η Apple αρχικά είχε στόχο να ονομάσει την συσκευή iPhone 5SE και ο λόγος ήταν ότι εξωτερικά η συσκευή θα μοιάζει κατά πολύ στο iPhone 5S. Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο μας σας αναφέραμε πως η ομοιότητα θα είναι τόσο μεγάλη που τα αξεσουάρ – θήκες του iPhone 5S μάλλον θα είναι συμβατά και με το νέο αυτό μοντέλο. Επίσης σε αντίθεση με το iPhone 7 το νέο αυτό μοντέλο θα έχει μια 3.5 mm θύρα.

    Οι μόνες του διαφορές εξωτερικά μάλλον θα εντοπιστούν στις άκρες που πολλές πηγές τις θέλουν ελαφρώς στρογγυλεμένες και στους χρωματικούς συνδυασμούς που αντί να ακολουθήσουν αυτούς του iPhone 5S θα ακολουθήσουν αυτούς της σειράς 6/6S.

    Αν και εξωτερικά η νέα αυτή συσκευή θα θυμίσει κάτι από παρελθόν εσωτερικό σχεδόν τα πάντα είναι σύγχρονα. Αρχικά έχουμε ενσωμάτωση του Apple Pay. Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο πως η Apple θα ενσωματώσει ένα NFC chip έτσι ώστε η συσκευή να είναι πλήρως συμβατή με το νέο mobile σύστημα πληρωμών της Apple. Εσωτερικά επίσης θα συναντήσουμε τα νέα A9 και M9 chips που σίγουρα αποτελούν μια τεράστια αναβάθμιση στις αποδόσεις σε σύγκριση με τα A7 και M7 του iPhone 5S. Επίσης η συσκευή θα είναι συμβατή και με το “Hey Siri” χαρακτηριστικό.

    Στο τομέα της κάμερας και εδώ οι αλλαγές θα είναι μεγάλες. Έτσι αναμένουμε μια 12 MP οπίσθια κάμερα με δυνατότητα λήψης 4K βίντεο και Live Photos μιας και ο αισθητήρας της θα είναι αυτός που συναντούμε αυτή την στιγμή στα iPhone 6S.

    H Apple σε αυτή την νέα συσκευή κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει υποστήριξη 3D Touch και αυτό μάλλον είναι σίγουρο μιας και θέλει να το κρατήσει αποκλειστικό χαρακτηριστικό προς στιγμή των iPhone 6S και iPhone 6S Plus.

    Επίσης και σε αντίθεση με το iPhone 6S το iPhone SE δεν θα έχει την τεχνολογία του εμπρόσθιου flash με την χρήση της οθόνης. Πηγές αναφέρουν πως αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται την αναβαθμισμένη τεχνολογία οθόνης της Apple για να λειτουργήσει.

    Πηγές αναφέρουν πως το iPhone SE έρχεται στην αγορά για να αντικαταστήσει το iPhone 5S και ως εκ τούτου η πολιτική τιμολόγησης θα είναι παρόμοια.

    Αυτή την στιγμή το iPhone 5S είναι διαθέσιμο στα 16 GB και 32 GB στα $450 και $500, αντίστοιχα. Το iPhone SE θα πιάσει αυτές τις τιμές με την διαφορά πως αντί για ένα μοντέλο 32 GB θα έχουμε ένα των 64 GB.

    9.7 ιντσών iPad Pro – To 12.9 ιντσών μοντέλο σε ένα μικρότερο πακέτο 

    Astropad-Graphics-Tablet-iPad-Pro-teaser-002

    Η νέα iPad συσκευή ουσιαστικά θα είναι ένας iPad Air σχεδιασμός με χαρακτηριστικά όμως ενός iPad Pro.

    Με δεδομένο πως το νέο iPad μας έρχεται σε ένα event Μαρτίου πολύ αρχική μιλούσαν για μια συσκευή με την ονομασία iPad Air 3 και ως τον διάδοχο του iPad Air 2 που βρίσκουμε τώρα στην αγορά.

    Αυτό όμως άλλαξε γρήγορα μιας και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ένα 9.7 ιντσών iPad μοντέλο που θα είναι ένα μικρότερο iPad Pro. Όπως και στην σειρά των laptop της η Apple σιγά σιγά θα αφαιρέσει την ονομασία Air.

    Παρά την αλλαγή του ονόματος η νέα αυτή συσκευή θα είναι ένα πάντρεμα μεταξύ του iPad Air 2 και του iPad Pro στον τομέα των χαρακτηριστικών.

    Ο σχεδιασμός, το μέγεθος και το βάρος θα είναι λοιπόν πανομοιότυπα με αυτά του iPad Air 2 με μια διαφορά ότι η συσκευή ίσως να είναι ελαφρώς πιο παχιά. Όπως τώρα το 12.9 ιντσών μοντέλο του iPad Pro έτσι και αυτό το νέο μοντέλο θα έχει ένα 4πλο σύστημα ηχείων για αρχή στις 4 γωνίες του.

    Εσωτερικά θα συναντήσουμε το πανίσχυρο A9X chip και περισσότερη RAM. Θα υπάρξει ενσωμάτωση Smart Connector κάνοντας το νέο tablet συμβατό με ένα νέο Smart πληκτρολόγιο από την Apple και όχι μόνο.

    Πηγές επίσης αναφέρουν πως θα έχουμε και μια νέα τεχνολογία οθόνης που θα κάνει την συσκευή να έχει μια σημαντικά πιο φωτεινή οθόνη σε σύγκριση με το iPad Air 2. Επίσης αυτή η τεχνολογία που βρίσκεται και στο iPad Pro θα κάνει το νέο αυτό tablet πλήρως συμβατό και με το Apple Pencil.

    H διαφορά με το iPad Pro είναι πως το νέο αυτό tablet θα έχει μια 12 MP κάμερα στο οπίσθιο μέρος του με τον ίδιο αισθητήρα που συναντήσαμε και στο iPhone 6S. Έτσι αυτόματα η συσκευή θα μπορεί να κάνει καταγραφή 4K βίντεο. Επίσης υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα για πρώτη φορά να έχουμε ένα iPad με LED flash.

    H τιμολόγηση του τώρα θα είναι ελαφρώς πιο ακριβή. Οι μέχρι τώρα αναφορές κάνουν λόγο πως το iPad Pro αυτό των 9.7 ιντσών θα ξεκινάει από τα $599 στο βασικό μοντέλο με μια χωρητικότητα στα 32 GB. Η επόμενη χωρητικότητα θα είναι στα 128 GB ακολουθώντας ακριβώς το ίδιο μοτίβο με το μεγάλο iPad Pro.

    Στον τομέα του χρωματισμού περιμένουμε τις επιλογές των space gray, silver, και gold. Τέλος με την κυκλοφορία του στην αγορά μάλλον η Apple θα αποσύρει τα iPad Air και iPad Mini 2.

    Νέα Apple Watch λουράκια και προετοιμασία για το Apple Watch 2 τον Σεπτέμβριο

    Apple-Watch-Space-Black-Milanese-Loop-image-001

    Όχι δεν περιμένουμε σε αυτό το event ένα νέο Apple Watch – Όπως όλα δείχνουν η Apple θα παρουσιάσει την 2ης γενιάς wearable συσκευή της τον Σεπτέμβριο.

    Αντί αυτού θα έχουμε την παρουσίαση μιας σειρά νέων bands που θα μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά ή μαζί με το Apple Watch.

    Σε αυτό το κομμάτι περιμένουμε:

    • Νέα sport bands
    • Νέα black milanese loop
    • Νέα nato style nylon bands
    • Νέα hermes bands και νέα συνεργασία

    Extras 

    screenshot-2016-03-11-07-08-53

    iOS 9.3: Η Apple μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 6 betas του iOS 9.3. Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και φέρνει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων.

    tvOS 9.2: To tvOS 9.2, είναι και αυτό στην 6η beta και φέρνει και αυτή η αναβάθμιση μια σειρά νέων χαρακτηριστικών στο Apple TV 4.

    OS X 10.11.4: Με το σκεπτικό των παραπάνω λογισμικών περιμένουμε την Apple να φέρει και την νέα αναβάθμιση στo OS X. Εδώ τα νέα χαρακτηριστικά είναι λιγότερα αλλά οι βελτιώσεις και οι διορθώσεις bugs είναι πολύ σημαντικές.

    watchOS 2.2: Η νέα αναβάθμιση και στο λογισμικό των Apple Watch θα δοθεί στο κοινό. Η εν λόγω αναβάθμιση αποτελεί μια μίξη νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων καθώς και ενίσχυση της σταθερότητας της συσκευής

    Νέο iTunes

    O Apple Senior VP Eddy Cue πρόσφατα άφησε να εννοηθεί πως η Apple ετοιμάζει μια νέα κυκλοφορία για το iTunes στα Mac και μια τέτοια αναβάθμιση έχει λογική να γίνει με την αναβάθμιση των παραπάνω λογισμικών. Πηγές αναφέρουν πως αυτή η νέα αναβάθμιση θα εστιάσει περισσότερο στα bugs και κάποιες μικρές αλλαγές στην διεπαφή.

    Κάτι πιο δραστικό τόσο στο iTunes όσο και στο Apple Music αναμένουμε το καλοκαίρι στο WWDC από την Apple.

    Όχι Macs

    12-inch-macbook-gold-space-gray

    Πηγές αναφέρουν πως η Apple θα εστιάσει στο νέο iPhone και iPad και έτσι δεν θα έχουμε την ανακοίνωση κάποιου αναβαθμισμένου Mac μοντέλου. Πάρα αυτά περιμένουμε σύντομα η Apple να παρουσιάσει νέα μοντέλο τόσο MacBook όσο και MacBook Pro κάποια στιγμή από τον Απρίλιο και μετά.

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles