14.8 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Χαμένο Apple Watch επιβιώνει ώρες μέσα στη θάλασσα και επιστρέφεται στον κάτοχο του χάρη στο Find My

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, μοιραστήκαμε την ιστορία ενός μαθητή που ανέκτησε το iPhone του λίγες μέρες αφού το έριξε σε μια λίμνη. Αυτή τη φορά κάτι παρόμοιο συνέβη και στον Jefferson Rocha, ο οποίος έχασε το Apple Watch του στη θάλασσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιου. Ευτυχώς, κατάφερε να ανακτήσει το Apple Watch του χάρη στη λειτουργία Find My.

    Όπως αναφέρει το G1, ο Rocha αποφάσισε να πάει για μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Búzios όταν έχασε το Apple Watch του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρολόι αποσπάστηκε από τον καρπό του ενώ ήταν κάτω από το νερό. «Το ρολόι μου έπεσε στο νερό, βγήκε από τον καρπό μου και απλά έχασα την ελπίδα να το βρω εκ νέου», είπε.

    Ο Rocha προσπάθησε να πάρει πίσω το Apple Watch του, αλλά φαινόταν αδύνατο. Επέστρεψε λοιπόν στη βάρκα και παραδόξως, ήταν ακόμα σε θέση να την παρακολουθεί στη θάλασσα μέσω της εφαρμογής Find My. «Αυτό το ρολόι έχει GPS, είναι αδιάβροχο. Αλλά δεν ήξερα ότι ήταν τόσο ανθεκτικό». Τελικά ο άντρας σκέφτηκε ότι δεν θα ξαναέβλεπε το smartwatch του.

    Την επόμενη μέρα, η Rocha έλαβε μια ειδοποίηση από την εφαρμογή Find My που έδειχνε ότι το Apple Watch είχε ενεργοποιηθεί. Ενεργοποίησε το Lost Mode και εισήγαγε μερικά από τα προσωπικά του στοιχεία, ώστε όποιος βρήκε το ρολόι να επικοινωνήσει μαζί του. Προς έκπληξή του, ένα 16χρονο κορίτσι του έστειλε ένα μήνυμα στο Instagram λέγοντας ότι βρήκε το Apple Watch.

    «Η κόρη του άντρα που βρήκε το Apple Watch μου έστειλε μήνυμα και με ρώτησε αν ήμουν στο Búzios, ότι είχαν βρει το ρολόι και ο πατέρας της ήθελε να το επιστρέψει», είπε ο Rocha. Το ρολόι βρέθηκε από τον Benoni Antônio Filho, έναν 50χρονο δύτη που φροντίζει ένα πάρκο κοραλλιών και πάντα συλλέγει χαμένα αντικείμενα για να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους.

    Ο Filho είπε στην αναφορά του ότι δεν είχε καμία ελπίδα ότι το Apple Watch θα εξακολουθούσε να λειτουργεί. Ωστόσο, αφού η κόρη του έχει και Apple Watch, το έβαλε στον φορτιστή και περίμενε. Το Apple Watch ενεργοποιήθηκε και έδειξε το μήνυμα Εύρεση της εφαρμογής. «Ζήτησα από την κόρη μου να χειριστεί τη διαδικασία της επιστροφής, ώστε να μάθει να είναι ειλικρινής άνθρωπος», ανέφερε ο δύτης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.