16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Φημολογούμενο iPhone 13 χαρακτηριστικό μπορεί να φέρει ανακούφιση σε όσους φοράνε μάσκα

    Ο γνωστός Jon Prosser σήμερα κοινοποίησε ένα νέο άρθρο υποστηρίζοντας πως η Apple εσωτερικά κάνει δοκιμές σε μια αναβάθμιση του Face ID για την επερχόμενη iPhone 13 σειρά.

    Ο ίδιος με βάση πηγών εσωτερικά της εταιρείας υποστηρίζει πως τα iPhone 13 θα έχουν μια αναβάθμιση στον αισθητήρα του Face ID έτσι ώστε να γίνεται αναγνώριση του χρήστη ακόμη και αν φοράει μάσκα προστατευτική η γυαλιά. Τονίζει πως οι εργαζόμενοι στην Apple έχουν κάνει τεστ πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και πολύ καιρό.

    “Εσωτερικά οι Apple εργαζόμενοι φοράνε μάσκες και γυαλιά για να δοκιμάσουν το νέο αυτό αισθητήρα και hardware. Κάποια τεστ αφορούν μόνο την χρήση μάσκας κάποια μόνο την χρήση γυαλιών και κάποια συνδυασμό και των δύο. Σύμφωνα με όσα μου είπαν τα τεστ αυτά έχουν μεγάλη έκταση σε διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος καθώς και με διαφορετικά στυλ μασκών αλλά και γυαλιών.”

    Μια πιθανότητα είναι πως η Apple εκπαιδεύει εκ νέου το neural δίκτυο του Face ID έτσι ώστε αυτό να κάνει αναγνώριση ακόμη και με την χρήση μάσκας. Αν αναλογιστούμε δε πόσο σημαντικό είναι το Face ID τότε καταλαβαίνουμε το πόσο έχει εστιάσει η Apple σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό κάτι που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και στην έλευση των iPhone 13 χωρίς αρχικά να το έχει ενεργοποιήσει μέχρι να θεωρήσει πως είναι απολύτως έτοιμο και ασφαλές για το ευρύ κοινό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.