19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Υπάλληλος που δούλεψε τόσο σε Samsung όσο και Apple μιλάει για την καινοτομία των δύο εταιρειών

    apple-vs-samsung

    Η Apple και η Samsung είναι δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές στον χώρο της τεχνολογίας μιας και φτιάχνουν προϊόντα που έχουν πανομοιότυπους στόχους και κατά καιρούς η έχθρα τους γίνεται κάτι περισσότερο από γνωστή.

    Σε ότι έχει να κάνει με την καινοτομία δε η δύο εταιρείας ακολουθούν ένα τελείως διαφορετικό δρόμο σύμφωνα και με όσα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του υπάλληλος που δούλεψε και για τις δύο εταιρείες.

    Ο Arno Lenior λοιπόν είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους παγκοσμίως που κατάφερε να είναι υπάλληλος τόσο για την Apple όσο και για την Samsung.

    Αν και η Samsung δέχεται έντονα πυρά κατά καιρούς πως αντιγράφει τα προϊόντα της Apple ο πρώην υπεύθυνος μάρκετινγκ αναφέρει πως η Samsung παίρνει το ίδιο σοβαρά τον όρο καινοτομία όσο και η Apple. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως αν δεν το έκανε δεν θα μπορούσε να μεταμορφωθεί μέσα σε 100 χρόνια από μια εταιρεία που πουλούσε ρύζι σε ένα κορυφαίο τεχνολογικό κολοσσό με παγκόσμια εμβέλεια.

    “Στην Apple ο όρος καινοτομία είναι εμφυτευμένος μέσα στο DNA της εταιρείας” αναφέρει χαρακτηριστικά. Στους εργαζομένους της Apple ο όρος αυτός δεν είναι συγκεκριμένος και αφορά τον καθένα προσωπικά και έχει να κάνει και με τις σκέψεις του. Έτσι λοιπόν ο κάθε εργαζόμενος της Apple έχει την ελευθερία να δώσει έναν δικό του ορισμό στον όρο καινοτομία.

    Ο Lenior ήταν στην Apple όταν ο Steve Jobs προσπαθούσε να επαναφέρει την εταιρεία πίσω στις μεγάλες πωλήσεις με τις κυκλοφορίες των iMac και iPod.

    Ενώ λοιπόν η Apple εστιάζει στην καινοτομία σε προσωπικό επίπεδο στο αντίπαλο στρατόπεδο στην Samsung έχουν έναν ολόκληρο οργανωτικό μοντέλο για αυτό το σκοπό που βασίζεται στην ερεύνα και στα πολλά έξοδα.

    “Η Samsung έχει χτίσει 5 R&D κέντρα σε όλο τον κόσμο. Σε αυτά δουλεύουν κάτι περισσότερο από 50.000 επιστήμονες ενώ τα έξοδα ετησίως ξεπερνάνε τα $11 δις για αυτό τον σκοπό” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lenior.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles