15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Touch ID χάνει την λειτουργικότητα του μετά από κάποιους μήνες χρήσης

    touchid-640x431

    Η αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο σαν θεματολογία και ιστορικά σαν τεχνολογία παρουσίασε ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι αισθητήρες μετά από κάποιες περιόδους χρήσης δεν δούλευαν σωστά και έτσι η αναγνώριση του αποτυπώματος δεν μπορούσε να γίνει.

    Όταν η Apple παρουσίασε στο iPhone 5S το Touch ID τόνισε πως είχε λύσει το παραπάνω θέμα. Οι αισθητήρες είναι προστατευμένοι κάτω από την γυάλινη επιφάνεια από ζαφείρι και μπορούν να αναγνωρίσουν ένα αποτύπωμα από διαφορετικές γωνίες με μια ανάλυση που φτάνει τα 500 pixel ανά ίντσα.

    Ο Dr. Drang τονίζει πως κάθε μήνα αναγκάζεται να κάνει reset το Touch ID του iPhone 5S μιας και με την πάροδο του χρόνου σιγά σιγά σταματάει να ανταποκρίνεται το ίδιο αξιόπιστα και σωστά.

    Ο Dr Drang υποστηρίζει πως το γεγονός αυτό οφείλετε στο ότι το Touch ID μολύνει υπό μια έννοια το ίδιο του το stream με τα δεδομένα. Όταν ξεκινάτε την διαδικασία εκπαίδευσης του αισθητήρα αυτός αποθηκεύει ένα 500ppi αντίγραφο του αποτυπώματος σας. Το Touch ID όμως μάλλον και κατόπιν πολλαπλών χρήσεων συνεχίζει να αποθηκεύει δεδομένα από το αποτύπωμα σας και έτσι μετά από ένα αριθμό σκαναρίσματος η βάση δεδομένων του παύει να λειτουργεί σωστά.

    Ο Dr Drang τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σύστημα λόγω επαναλήψεων παύει να λειτουργεί σωστά μιας και η ίδια η Google είχε το ίδιο πρόβλημα, με το Page Ranking σύστημα της μιας και η επαναλήψεις αλλοίωσαν την βάση δεδομένων του.

    Google, the Oliver Twist of data, has had to adjust its Page Rank system because it had been gamed by link farms to give high rankings to shitty websites with weak, derivative content (but lots of ads). Even better, though, is the story of the Google Translate API, which was shut down a couple of years ago, because the indiscriminate use of it had reduced the quality of the corpus Google used to learn from.

    Ο John Gruber του Daring Fireball’s ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως κάτι τέτοιο ισχύει και η επιβεβαίωση ήρθε μιας και τονίζει πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles