23.7 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Το Spotify υποβαθμίζει την υποστήριξη HomePod, αλλά υπόσχεται να προσθέσει ξανά το AirPlay 2

    Το Spotify δεν έχει ακόμη εφαρμόσει εγγενή υποστήριξη για τα HomePod και HomePod mini, παρά το γεγονός ότι η Apple άνοιξε τα ηχεία σε υπηρεσίες ροής μουσικής τρίτου μέρους το 2020. Ως αποτέλεσμα, το Spotify δεν μπορεί να ελεγχθεί με το Siri στο HomePod.

    Ο Mark Gurman του Bloomberg έθιξε το θέμα στο ενημερωτικό του δελτίο αυτό το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας ότι το Spotify του είπε ότι δεν έχει υπάρξει “σημαντικός όγκος” παραπόνων σχετικά με την έλλειψη υποστήριξης HomePod. Μια ανάρτηση στον ιστότοπο του Spotify που υποστηρίζει την εγγενή υποστήριξη του HomePod έχει πάνω από 5.800 ψήφους υπέρ της ιδέας από τότε που υποβλήθηκε το 2020, αλλά το Spotify αρνήθηκε να υποχωρήσει παρά το γεγονός ότι η Apple έκανε διαθέσιμα τα απαραίτητα API.

    Το 2019, το Spotify κατηγόρησε την Apple για μη ορθή ανταγωνιστική συμπεριφορά σε μια καταγγελία που κατατέθηκε στην ΕΕ. Παράλληλα με την καταγγελία, το Spotify κυκλοφόρησε έναν ιστότοπο “Time to Play Fair” που παραθέτει υποτιθέμενα παραδείγματα αθέμιτων πρακτικών της Apple, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής του Spotify να υποστηρίζει εγγενώς το HomePod. Ωστόσο, σχεδόν τρία χρόνια αφότου το Spotify μπόρεσε να υποστηρίξει το HomePod χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια από την Apple, δεν έχει ακόμη προχωρήσει μια τέτοια ενσωμάτωση.

    Το Spotify έχει επίσης υποσχεθεί επανειλημμένα να ενημερώσει την εφαρμογή του για iPhone και iPad με υποστήριξη AirPlay 2, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει κάτι τέτοιο. Η εφαρμογή υποστηρίζει την αρχική έκδοση του AirPlay, αλλά δεν έχει ακόμη υιοθετήσει το AirPlay 2, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 με βελτιώσεις όπως λιγότερο buffering και υποστήριξη για στερεοφωνικά ζεύγη HomePods.

    Η Spotify είπε στον Gurman ότι “παραμένει δεσμευμένη να υποστηρίξει το AirPlay 2 κάποια στιγμή στο μέλλον” και “βρίσκεται σε μια πορεία προς την επίτευξη του τελικού αυτού σκοπού”, αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να παράσχει ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα. Το Spotify είχε υποσχεθεί να υποστηρίζει το AirPlay 2 τουλάχιστον από το 2021, επομένως οι συνδρομητές περιμένουν ήδη πολύ καιρό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.