19.2 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Η Apple διέκοψε την παραγωγή τσιπ M2 τον Ιανουάριο εν μέσω «κατακόρυφης πτώσης» των πωλήσεων Mac

    Η Apple διέκοψε την παραγωγή των τσιπ της σειράς M2 στις αρχές του 2023 μετά την έντονη πτώση της παγκόσμιας ζήτησης για MacBook, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Κορέα.

    Αντιμετωπίζοντας «κατακόρυφη πτώση» των πωλήσεων Mac εν μέσω μιας σοβαρής ύφεσης στην αγορά υπολογιστών, η Apple ανέστειλε εντελώς τον Ιανουάριο την παραγωγή των προσαρμοσμένων σχεδιασμένων επεξεργαστών της σειράς M2 που τροφοδοτούν νέα μοντέλα MacBook Pro και Mac mini και το πιο πρόσφατο MacBook Air, σύμφωνα με το The Elec.

    Όπως σημειώνει η έκθεση, η TSMC ολοκληρώνει τη διαδικασία κατασκευής της στέλνοντας τα επεξεργασμένα με προϊόντα στο κορεατικό εργοστάσιο της Amkor Technology για εργασίες συσκευασίας. Ωστόσο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν προσεχή προϊόντα, γεγονός που ανάγκασε επίσης την εταιρεία ανταλλακτικών υλικών συσκευασίας για τσιπ M2 να σταματήσει να προμηθεύει τα συνήθη υλικά.

    Η αναστολή λέγεται ότι συνεχίστηκε μέχρι τον Φεβρουάριο, μετά τον οποίο ξεκίνησε ξανά η παραγωγή των τσιπ της σειράς M2, αλλά ήταν «μόνο το μισό επίπεδο του προηγούμενου έτους», ανέφερε η κορεάτικη έκθεση, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει το θέμα.

    Τα έσοδα της Apple μειώθηκαν κατά περίπου 5% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο, μια πιο απότομη πτώση από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, καθώς η Apple αντιμετώπιζε προβλήματα προμήθειας iPhone ιδιαίτερα, αλλά μειώθηκαν επίσης οι πωλήσεις σε Mac και wearables.

    Τα έσοδα από το iPad αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό χάρη στην κυκλοφορία των νέων μοντέλων M2 ‌iPad‌, αλλά τα έσοδα από Mac σημείωσαν αξιοσημείωτη πτώση επειδή δεν κυκλοφόρησαν νέοι Mac τους τελευταίους μήνες του 2022. Τα έσοδα Mac ήταν 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια εποχή πέρυσι.

    Κατά τη διάρκεια της αναφοράς για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2023, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook παραδέχτηκε ότι η Apple αντιμετώπισε μια «προκλητική» κατάσταση στην αγορά των υπολογιστών. «Η βιομηχανία συρρικνώνεται», είπε ο Cook. “Έχουμε χαμηλό μερίδιο, αλλά έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με τους επεξεργαστές της Apple, επομένως στρατηγικά είμαστε καλά τοποθετημένοι στην αγορά. Αλλά νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο βραχυπρόθεσμα το να δούμε κάποια σημαντική αύξηση στις πωλήσεις”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.