Η Microsoft ανακοίνωσε το επόμενο βήμα που κάνει για να εξελίξει σύντομα το λογισμικό παραγωγικότητάς της με την τελευταία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του OpenAI, το GPT-4. Οι γνωστές εφαρμογές του Office θα ενημερωθούν με αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «Copilot» για να βοηθήσουν σε εργασίες όπως η σύνταξη ολόκληρων εγγράφων, η περίληψη συναντήσεων, η εύρεση ορόσημων για ένα έργο, η ανάλυση του κινδύνου στρατηγικής και πολλά άλλα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella συναντήθηκε με την Emily Chang του Bloomberg και εξέθεσε το όραμα της εταιρείας για το Microsoft Office (τώρα μέρος του Microsoft 365). Τους «προσεχείς μήνες», το Word, το PowerPoint, το Excel και το Outlook θα ενημερωθούν με την πιο πρόσφατη τεχνολογία από το OpenAI για να προσφέρουν τον νέο βοηθό AI Copilot.
Οι βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζονται Copilots θα μπορούν να δημιουργούν ολόκληρα έγγραφα, email και slide decks από τη γνώση που έχει αποκτήσει το λογισμικό σαρώνοντας εταιρικά αρχεία και ακούγοντας κλήσεις συνδιάσκεψης. Η τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της τους επόμενους μήνες και η Microsoft τη δοκιμάζει ήδη με 20 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στο Fortune 500 που αρνήθηκε να κατονομάσει.
Ο Nadella χαρακτήρισε την κίνηση «το επόμενο μεγάλο βήμα για εμάς – να το βάλουμε στα εργαλεία που χρησιμοποιούν όλοι καθημερινά για τη δουλειά τους». Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι «η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν «εξαιρετικό περιεχόμενο, υπέροχα έγγραφα, εξαιρετικά PowerPoints, τέχνη», καθώς και προηγμένες εργασίες όπως «εξελιγμένη ανάλυση χρησιμοποιώντας ερωτήματα φυσικής γλώσσας».
Ένα άλλο μέρος της ενσωμάτωσης θα είναι μια εφαρμογή που ονομάζεται Business Chat που «λειτουργεί ως συνδυασμός chatbot και προσωπικού βοηθού για υπαλλήλους γραφείου».
Χρησιμοποιώντας απλά αγγλικά ερωτήματα, μπορεί να του ζητηθεί να συνοψίσει μια πρόσφατη συνάντηση, να βρει επερχόμενα ορόσημα για ένα έργο, να απαριθμήσει τους κινδύνους για μια προγραμματισμένη στρατηγική και να προτείνει πώς να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι.
Το chatbot μπορεί στη συνέχεια να μετατρέψει αυτό το σχέδιο κινδύνου και μετριασμού σε email και να δημιουργήσει μια παρουσίαση για να παρουσιάσει το σχέδιο. Το λογισμικό διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά σχεδιασμού, ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να ζητήσει διαφάνειες που είναι πιο ελαφριές ή πιο διασκεδαστικές και θα κάνει αλλαγές. Στο Word, η τεχνολογία μπορεί να προτείνει τρόπους με τους οποίους ο εργαζόμενος θα μπορούσε να ξαναγράψει έγγραφα για να τα βελτιώσει.
Η κίνηση έρχεται αφότου η Microsoft μπήκε με τεράστια φόρα στο παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης, ενσωματώνοντας το ChatGPT στα προϊόντα Bing, Edge και Skype.
Η εταιρεία καταβάλλει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις προσπάθειές της με το OpenAI.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό θα είναι μια προειδοποίηση για τους χρήστες να ελέγξουν τη δουλειά του AI εάν δεν έχει υποστεί επεξεργασία από άνθρωπο.
«Κάνει πολλά καταπληκτικά πράγματα και κάνει πολλά πράγματα σωστά, αλλά δεν τα κάνει όλα σωστά», είπε ο Jon Friedman, αντιπρόεδρος της Microsoft που επέβλεψε το σχεδιασμό του βοηθού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν τον έλεγχο της διαδικασίας και του τρόπου χρήσης του περιεχομένου, είπε.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube