21.9 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το MacBook Air 15 ιντσών θα είναι μια μεγάλη νίκη για την Apple, καθώς και για τους πελάτες

    Ακούσαμε για πρώτη φορά αναφορές για ένα MacBook Air 15 ιντσών σχεδόν πριν από ένα χρόνο και είχα αναφέρει τότε ότι θα μπορούσε να είναι το τέλειο μηχάνημα για πολλούς χρήστες.

    Μια χθεσινή αναφορά ανέφερε ότι το μηχάνημα μπορεί να φτάσει στις αρχές Απριλίου και ενώ οι πελάτες περίμεναν πολύ καιρό, υποψιάζομαι ότι ο χρόνος δεν είναι τυχαίος…

    Η Apple παραδοσιακά συνδύαζε το μέγεθος της οθόνης με την ισχύ. Το MacBook Air προσέφερε μικρά μεγέθη οθόνης (μέχρι και 11 ίντσες) και μέτρια ισχύ. Το MacBook Pro προσέφερε μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης (έως 17 ίντσες) και υψηλότερες προδιαγραφές.

    Κοιτώντας από τη μία πλευρά της εξίσωσης, αυτό ήταν λογικό. Εάν θέλετε ένα ισχυρό μηχάνημα κατάλληλο για την εκτέλεση επαγγελματικών οπτικοακουστικών εφαρμογών, πιθανότατα θέλετε μια οθόνη αξιοπρεπούς μεγέθους. Επομένως, οι επαγγελματικές προδιαγραφές θα πρέπει να σημαίνουν μια μεγάλη οθόνη.

    Αλλά η Apple φαίνεται ότι ξέχασε να κοιτάξει την άλλη πλευρά. Οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν μια μεγάλη οθόνη χωρίς να χρειάζονται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια αναγκάστηκαν να πληρώσουν το σημαντικό ποσό για ένα MacBook Pro όταν δεν είχαν ανάγκη για τις υψηλότερες προδιαγραφές.

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν ένα MacBook Air με μεγάλη οθόνη. Το να μπορείς να δουλεύεις με δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα είναι προφανές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επαγγελματικές εφαρμογές για να επωφεληθείτε από αυτό. Ένας μαθητής μπορεί να έχει έναν ιστότοπο ανοιχτό καθώς γράφει μια εργασία. Ένας μάγειρας μπορεί να έχει μια συνταγή ανοιχτή καθώς συντάσσει μια λίστα αγορών. Ένας συγγραφέας μπορεί να έχει ανοιχτές τις σημειώσεις του καθώς γράφει. Υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της φτωχότερης όρασης μεταξύ των ηλικιωμένων χρηστών και της μεγαλύτερης εμβύθισης κατά την παρακολούθηση βίντεο.

    Αλλά παλαιότερα, ίσως ήταν μια επικίνδυνη κίνηση για την Apple. Υπήρχε σίγουρα ένα κομμάτι της αγοράς MacBook Pro που δεν χρειαζόταν πραγματικά τη δύναμη των μοντέλων Pro, αλλά το αγόραζαν για το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης. Η προσφορά ενός MacBook Air με μεγαλύτερη οθόνη θα κινδύνευε να κανιβαλίσει αυτές τις πωλήσεις.

    Φυσικά, η Apple έχει πει εδώ και καιρό ότι δεν την πειράζει να κανιβαλίζει τα δικά της προϊόντα, γιατί αν δεν το κάνει, κάποιος άλλος θα το κάνει. Οι αυξανόμενες δυνατότητες των iPad έχουν σίγουρα κανιβαλίσει ορισμένες πωλήσεις MacBook, για παράδειγμα. Παρόλα αυτά, ένα προσιτό MacBook Air 15 ιντσών μπορεί κάποτε να σήμαινε ότι η εταιρεία δεχόταν μεγάλο χτύπημα.

    Ωστόσο, καθώς τα μηχανήματα Pro έχουν γίνει ολοένα και πιο ακριβά – και το χάσμα στην τιμολόγηση μεταξύ των μοντέλων Air και Pro είναι όλο και μεγαλύτερο – η πιθανότητα οι άνθρωποι να τα αγοράζουν μόνο για το μέγεθος της οθόνης έχει μειωθεί σημαντικά.

    Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι χρήστες MacBook Pro αγοράζουν το μηχάνημα επειδή χρειάζονται την ισχύ, είναι απίθανο να δούμε πάρα πολλούς από αυτούς να επιλέγουν να αγοράσουν ένα MacBook Air 15 ιντσών.

    Πράγματι, η Apple είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει ευκαιρίες αύξησης πωλήσεων εδώ. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα κοστίσει το νέο μηχάνημα, αλλά η διαφορά στην τιμή μεταξύ των βασικών μοντέλων MacBook Pro 14 και 16 ιντσών είναι $500. Αυτό το προηγούμενο υποδηλώνει ότι το MacBook Air 15 ιντσών θα έβγαινε στα $500 πάνω από το μοντέλο M2 των 13 ιντσών, που θα έκανε $1799.

    Σε αυτή την τιμολόγηση, η Apple δημιουργεί τη δυνατότητα για δύο επίπεδα ανοδικών πωλήσεων. Πρώτον, κάποιος που σχεδιάζει να αγοράσει το Air 13 ιντσών μπορεί να αποφασίσει ότι αξίζει να το αναβαθμίσετε σε αυτό των 15 ιντσών. Δεύτερον, όσοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν $1799 για το Air μπορεί να μπουν στον πειρασμό να ξοδέψουν τα επιπλέον $700 για να κάνουν αναβάθμιση στο Pro.

    Το νέο μηχάνημα αν επαληθευτούν τελικά οι φήμες θα είναι μια νίκη για τους καταναλωτές, και είναι πιθανό να είναι μια νίκη για την Apple, επίσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.