18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το Apple Watch Crash Detection οδηγεί τους διασώστες στον τόπο ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στη Γερμανία

    Όπως το iPhone 14, το Apple Watch Series 8 περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Crash Detection της Apple. Μια νέα έκθεση από τη Γερμανία σήμερα υπογραμμίζει μια ιστορία όπου αυτό το χαρακτηριστικό ενεργοποιήθηκε για να σώσει τις ζωές τριών ανθρώπων που βρίσκονταν σε τροχαίο ατύχημα όπου το αυτοκίνητό τους έπεσε σε ένα ανάχωμα βάθους 20 μέτρων…

    Όπως αναφέρει η περιφερειακή γερμανική εφημερίδα Mittelbayerische Zeitung, το ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας και έχει ήδη γίνει πρωτοσέλιδο λόγω εν μέρει της εμπλοκής του Apple Watch. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, το αυτοκίνητο βρισκόταν στην Bundesautobahn 20 όταν “έφυγε από τη λωρίδα προς τα δεξιά, διέσχισε μια πράσινη λωρίδα και εκτοξεύτηκε πάνω από το φράγμα της σύγκρουσης.”

    Οι τρεις επιβάτες «παγιδεύτηκαν εν μέρει στα συντρίμμια του οχήματος στο ατύχημα», σύμφωνα με μια αναφορά της Heise Online. Δεν υπήρχαν μάρτυρες για το ατύχημα, ούτε ήταν ορατό από το δρόμο πάνω. Εδώ ξεκίνησε η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης του Apple Watch για να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκ μέρους των τριών επιβατών.

    Το Apple Watch Series 8 κοινοποίησε αυτόματα την ακριβή τοποθεσία του ατυχήματος με τους πρώτους ανταποκριτές. Αυτό επέτρεψε σε αστυνομικούς και πυροσβεστικούς συνεργάτες διάσωσης, μαζί με μια πλήρη υπηρεσία διάσωσης, να ταξιδέψουν στον τόπο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ οι δύο επιβάτες «τραυματίστηκαν σοβαρά». Και οι τρεις μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

    Το ρολόι χειρός ενημέρωσε τους διασώστες για την ακριβή τοποθεσία, ώστε να μεταφερθούν στο σημείο του ατυχήματος η αστυνομία και η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης. Στο σημείο του ατυχήματος στην περιοχή του B20/A3 κοντά στο Steinach, οι διασώστες ανακάλυψαν ένα όχημα περίπου 20 μέτρα μακριά από το οδόστρωμα μέσα στους θάμνους. Αυτό δεν φαινόταν από το οδόστρωμα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.