Saturday, May 18, 2024

Το ‘Mac Studio’ έρχεται – είναι ένα pro Mac mini ή ένα mini Mac Pro;

Καθώς η Apple πλησιάζει την προθεσμία για την ολοκλήρωση της μετάβασης από τα Intel Mac sστους Apple Silicon επεξεργαστές, η εταιρεία αναμένεται να εισαγάγει ακόμη περισσότερους υπολογιστές με τα δικά της τσιπ φέτος. Το 9to5Mac έχει μάθει από πηγές ότι εκτός από το φημολογούμενο νέο Mac mini και Mac Pro, η Apple αναπτύσσει έναν ολοκαίνουργιο υπολογιστή με την ονομασία “Mac Studio”.

Με βάση τις πληροφορίες του 9to5Mac, το νέο Mac Studio βασίζεται κυρίως στο Mac mini, αλλά με πολύ πιο ισχυρό hardware. Η Apple έχει δύο εκδόσεις του Mac Studio υπό ανάπτυξη. Το ένα διαθέτει το τσιπ M1 Max (το ίδιο με το MacBook Pro του 2021) και το άλλο μια παραλλαγή του τσιπ σιλικόνης της Apple που είναι ακόμη πιο ισχυρό από το τρέχον M1 Max.

Σύμφωνα με τις πηγές, το νέο Mac Studio είναι γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία “J375”.

Παρόλο που το όνομα “Mac Studio” μπορεί να αλλάξει, αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία μεταξύ Mac mini και Mac Pro που απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες. Η ονομασία ταιριάζει επίσης με το “Apple Studio Display” στο οποίο εργάζεται η εταιρεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple θα διαφημίσει ευρέως και τα δύο προϊόντα ως τέλειο συνδυασμό για επαγγελματική εργασία.

Ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple εργάζεται σε ένα “μικρότερο Mac Pro” με ένα τσιπ σιλικόνης Apple εξοπλισμένο με 40 πυρήνες CPU και 128 πυρήνες GPU. Το 9to5Mac πιστεύει τώρα ότι το μικρότερο Mac Pro θα είναι στην πραγματικότητα το νέο “Mac Studio”, που έρχεται να αντικαταστήσει την high-end έκδοση του Mac mini που εξακολουθεί να διατίθεται στην αγορά.

Ταυτόχρονα, το Mac Studio θα δώσει στην Apple περισσότερο χρόνο για να εργαστεί στο πρώτο Mac Pro με ένα τσιπ Apple Silicon, καθώς οι φήμες δείχνουν ότι η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα άλλο νέο Mac Pro που βασίζεται στην Intel.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.