20.6 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Οι εφαρμογές VPN βρίσκονται στην κορυφή των λήψεων του App Store στη Ρωσία, καθώς η τοπική κυβέρνηση λογοκρίνει το διαδίκτυο

    Η Ρωσία υφίσταται σοβαρές κυρώσεις από άλλες κυβερνήσεις από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Δυστυχώς, η κατάσταση για όσους ζουν σε ρωσικό έδαφος πρόκειται να επιδεινωθεί, καθώς η τοπική κυβέρνηση λογοκρίνει το διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα, οι εφαρμογές VPN είναι τώρα μεταξύ των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις στο Ρωσικό App Store.

    Όπως ανέφερε η εταιρεία αναλυτών AppFigures, ο αριθμός των λήψεων εφαρμογών VPN στη Ρωσία έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη της σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου. Από την Τρίτη, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές VPN έχουν σημειώσει αύξηση άνω του 1.200% στον αριθμό των λήψεων τόσο στο App Store όσο και στο Google Play στη Ρωσία.

    Μόνο την 1η Μαρτίου, οι εφαρμογές VPN κατέγραψαν σχεδόν μισό εκατομμύριο λήψεις στη Ρωσία σε σύγκριση με κατά μέσο όρο 10.000 λήψεις την ημέρα τον περασμένο μήνα. Οι αριθμοί είναι αποτέλεσμα της τοπικής ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor που εμποδίζει την πρόσβαση σε πολλά κοινωνικά δίκτυα και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

    Με τις εφαρμογές VPN, οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν ορισμένα από αυτά τα μπλοκ ενώ επίσης σερφάρουν στο διαδίκτυο ανώνυμα – κάτι που είναι σημαντικό όταν ασχολείστε με μια κυβέρνηση που ελέγχει συνεχώς τι μπορούν και τι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι.

    Η ρωσική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Παρασκευή (μέσω του Guardian) ότι έχει απαγορεύσει το Facebook και το Twitter, τα οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμα εκεί, για τους πολίτες της. Ενώ το Roskomnadzor ισχυρίζεται ότι οι πλατφόρμες απαγορεύτηκαν επειδή παραβίασαν τη ρωσική νομοθεσία, η απαγόρευση είναι σαφώς μια προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου και αποτροπής της πρόσβασης των ανθρώπων σε ειδήσεις που επικρίνουν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.