22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το iPhone 6 με μεγαλύτερη οθόνη και επανατοποθέτηση του κουμπιού sleep/wake

    iphone-6-side-1024x686

    Όπως σας ενημερώσαμε χθες ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, έδωσε στους επενδυτές μια τεράστια αναφορά με τις προβλέψεις του για τα επερχόμενα προϊόντα της Apple μαζί και με ένα χρονοδιάγραμμα εμφάνισης τους.

    Οι πηγές του αν και για ευνόητους λόγους μένουν ανώνυμες είναι πάντα μέσα από την παραγωγική αλυσίδα της Apple και συνήθως του μεταφέρουν έγκυρες πληροφορίες.

    Ο Kuo λοιπόν πιστεύει και αυτός με την σειρά του πως η Apple θα κυκλοφορήσει 2 νέα μοντέλα iPhone ένα με μια οθόνη 4.7 ιντσών και ένα με μια οθόνη 5.5 ιντσών. Εσωτερικά θα συναντήσουμε έναν A8 επεξεργαστή, 1GB  RAM ενώ θα έχουν και τα δύο το Touch ID.

    Το 4.7 ιντσών μοντέλο θα έχει μια ανάλυση 1334×740 Retina  (326 ppi) ενώ το 5.5 ιντσών μοντέλο μια 1920×1080 (401 ppi). Σίγουρα οι αναλογίες αυτές είναι κάπως περίεργες αλλά μιας και η οπτική αναλογία θα παραμείνει η ίδια με του iPhone 5 αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να ανασχεδιαστούν οι εφαρμογές του App Store για κανένα από τα δύο.

    Εμφανισιακά ο Kuo αναμένει και τα 2 αυτά iPhone να έχουν λεπτότερα bezels γύρω από την οθόνη και γενικότερα ένα λεπτότερο προφίλ των 6.5-7.0mm. Επίσης πιστεύει πως η Apple θα μετακινήσει το sleep/wake κουμπί στην κορυφή των συσκευών σε μια προσπάθεια της να τις κάνει πιο χρηστικές.

    Τέλος ο Kuo προβλέπει πως και οι δύο συσκευές θα έχουν αυτή την φορά ένα NFC chip. Μπορεί να προκαλεί εντύπωση η δήλωση αυτή μιας και η Apple αποφεύγει αυτή την τεχνολογία αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως η εταιρεία έχει μια σειρά από πατέντες σε NFC chips και μάλιστα υπάρχουν φήμες πως για άγνωστο λόγο αν και το iPhone 5 είχε ενσωματωμένο ένα τέτοιο chip την τελευταία στιγμή η Apple αποφάσισε να το αφαιρέσει.

    Το 4.7 ιντσών μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του το νωρίτερο τον Μάιο ενώ το 5.5 ιντσών μοντέλο μάλλον θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο να έχουμε την παρουσίαση του πρώτου.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles