18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το iPhone σας έχει γίνει hacked από την NSA μέσω της SIM κάρτας του

    apple_microsim-640x360

    To iPhone που κρατάτε στα χέρια σας μπορεί να έχει γίνει hacked από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Aμερικής – National Security Agency (NSA) μέσω της κάρτας SIM. Έτσι κυβερνητικοί κατάσκοποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνο σας μέσω μιας πόρτας εγκατεστημένης στην SIM χωρίς να χρειάζεται μια διαστική απόφαση για κάτι τέτοιο.

    Μπορεί να μην σας αφορά άμεσα κάτι τέτοιο ή κάποιους μπορεί ακόμη και να τους τρομάξει. Όπως και να έχει αυτή είναι η νέα “βόμβα” που έριξε ο γνωστός Αμερικάνος πληροφοριοδότης Edward Snowden.

    snowden_00000

    Σύμφωνα με μια σειρά νέων κειμένων που διέρρευσαν στο The Intercept, η NSA αλλά και η αντίστοιχη υπηρεσία της Αγγλίας έκαναν hack το δίκτυο του Gemalto, μιας Δανέζικης εταιρείας που κατασκευάζει SIMS για όλους τους παρόχους της Αμερικής αλλά και για άλλους 450 παρόχους παγκοσμίως.

    Η NSA κατάφερε λοιπόν σύμφωνα πάντα με αυτή την νέα διαρροή να κλέψει κλειδιά κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια κάθε SIM. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερες από 2 δις SIM κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μια υπηρεσία για τον έλεγχο των επικοινωνιών του χρήστη χωρίς να χρειάζεται η συγκατάθεση του παρόχου ή ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης μιας χώρας.

    Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν το παραπάνω αποτελεί μια τεράστια καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών παγκοσμίως με την Apple να είναι το ίδιο ευπαθής όπως και κάθε άλλη εταιρεία smartphones αυτή την στιγμή.

    Περισσότερα για αυτό το νέο και από ότι όλα δείχνουν τεράστιο σκάνδαλο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles