21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το iOS 16.4 επαναφέρει τη νέα αρχιτεκτονική HomeKit που αποσύρθηκε λόγω πολλών προβλημάτων

    Όταν ανακοινώθηκε το iOS 16, η Apple ανέφερε ότι θα εισαγάγει μια νέα αρχιτεκτονική για την εφαρμογή Home για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης αξεσουάρ HomeKit. Η λειτουργία κυκλοφόρησε επίσημα με το iOS 16.2, αλλά η Apple την απέσυρε γρήγορα από το σύστημα μετά από πολλές αναφορές ότι η νέα αρχιτεκτονική προκαλεί προβλήματα συμβατότητας με έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού. Τώρα αυτή η αρχιτεκτονική επιστρέφει με το iOS 16.4.

    Όπως σημειώθηκε από προγραμματιστές που έχουν ήδη εγκαταστήσει το iOS 16.4 beta, το οποίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η εφαρμογή Home προτρέπει ξανά τους χρήστες να αναβαθμίσουν στη νέα αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με την Apple, αυτή η νέα αρχιτεκτονική κάνει την εμπειρία χρήσης αξεσουάρ HomeKit πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη.

    Όπως και πριν, η αναβάθμιση είναι προαιρετική και υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί για να το κάνετε. Για παράδειγμα, όλες οι συσκευές Apple που είναι εγγεγραμμένες στον λογαριασμό σας iCloud πρέπει να εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Όταν αυτή η επιλογή έγινε διαθέσιμη για πρώτη φορά με το iOS 16.2, οι χρήστες ανέφεραν ότι οι συσκευές HomeKit τους κόλλησαν σε κατάσταση «ενημέρωσης» ή «διαμόρφωσης».

    Λαμβάνοντας υπόψη ότι το iOS 16.4 εξακολουθεί να είναι λογισμικό beta, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η νέα αρχιτεκτονική της εφαρμογής Home θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες με την επίσημη κυκλοφορία της ενημέρωσης λογισμικού. Συμβουλεύουμε τους προγραμματιστές που εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση beta του iOS να περιμένουν λίγο περισσότερο για να κάνουν αναβάθμιση στη νέα αρχιτεκτονική της εφαρμογής Home.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.